Izlaganje Privremenog biračkog spiska od 4. juna

Gradska izborna komisija Bijeljine najavila je danas da će Privremeni birački spisak biti izložen od 4. juna do 4. jula, uoči lokalnih izbora u BiH koji će biti održani 2. oktobra.

Izlaganje Privremenog biračkog spiska od 4. juna
Uvidom u Privremeni birački spisak građani imaju mogućnost da provjere tačnost upisanih podataka i da u slučaju greške pravovremeno izvrše ispravku.

Privremeni birački spisak biće izložen u kancelariji Gradske izborne komisije u zgradi Gradske uprave, u matičnim kancelarijama naseljenih mjesta i terenskim kancelarijama mjesnih zajednica.

Redovni birači imaju pravo da promijene adresu prebivališta ili boravišta kod nadležnog organa u periodu do 45 dana prije dana održavanja izbora, odnosno do 18. avgusta.

Iz Gradske izborne komisije ističu da raseljena lica koja žele da promijene biračku opciju, a žive na području Bijeljine, mogu da se jave u Centar za birački spisak svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova.

Birači koji imaju status raseljenog lica mogu da se izjasne da li žele da glasaju za opštinu po adresi prebivališta iz 1991. godine ili na adresi trenutnog prebivališta.

Promjena opcije glasanja vrši se ličnim podnošenjem zahtjeva u Gradskoj izbornoj komisiji od 19. juna do 19. jula.

Za sve informacije građanima je dostupan broj telefona u Gradskoj izbornoj komisiji 055/233-441, a uskoro će biti u funkciji još jedan kontakt telefon.

Na lokalnim izborima u Bijeljini biće birani gradonačelnik i 31 odbornik u Skupštini grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA