Odlazak kod frizera zamalo platila glavom

Instrutorka fitnesa iz Ostina u Teksasu, Čemiz Armstrong (35) doživela je jaku alergijsku reakciju prilikom farbanja kose kanom u jednom lokalnom frizerskom salonu, posle koje je jedva izvukla živu glavu.

Odlazak kod frizera zamalo platila glavom

Čemiz je alergična na čest sastojak u farbama za kosu parafenilenediamin (PPD) i da bi izbegla snažne alergijske reakcije dozvoljeno joj je da koristi samo potpuno prirodne boje za kosu kao što je kana. Prilikom posete frizeru ona ga je upozorila da je alergična na PPD i zamolila ga je da koristi kanu prilikom farbanja.

Na njenu veliku žalost farba za koju je frizer tvrdio da je potpuno prirodna kana to nije bila i alergijska reakcija koja je nastupila nakon farbanja je bila toliko jaka da je završila u bolnici. Nesrećna devojka je bila sprečena da ide na posao narednih nedelju dana.

Lice joj je toliko oteklo da su joj vilica i nos izgledali kao naduvani balon, a svrab kože glave je bio nepodnošljiv. Oči su joj se od otoka potpuno zatvorile, a najveći strah je bio od toga de se reakcija ne raširi na disajne organe što bi moglo prouzrokovati gušenje.

Čemiz je svoje iskustvo podelila sa ljudima preko društvenih mreža, ne bi li ih upozorila na moguće posledice ukoliko dožive slično iskustvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA