„Kelvin Klajn“ na udaru zbog modela „punijeg stasa“

Manekenka Mila Dalbesio našla se u centru pažnje nakon što je glumica Ketrin Tidesli pokrenula debatu o modnoj kući „Kelvin Klajn“, koja je okarakterisala Milu kao prvu manekenku punijeg stasa koja se našla u njihovoj kampanji.

„Kelvin Klajn“ na udaru zbog modela „punijeg stasa“

Glumica je izrazila svoje nezadovoljstvo zbog toga što manekenka ima sasvim normalnu kilažu, ali opet „preveliku" za rigoroznu modnu industriju koja traži ekstremno mršave manekenke.

„U modnoj industriji nema mesta za bilo koga ko nosi veličinu od S do XL, već samo XS i iznad XL. Tako sam ja završila u kategoriji modela punijeg stasa iako nosim srednju veličinu", ističe Mila.

Glumica Tidesli, poznata po tome što je govorila o svojim bitkama sa izgledom tela, podelila je naTviteru Milinu fotografiju u sklopu kampanje brenda „Kelvin Klajn" na kojoj piše: „Prvi model punijeg stasa".

„Je li ovo neka šala? Puniji stas? Čestitke 'Kelvinu Klajnu' što nam daje novu generaciju devojčica s poremećajem ishrane i nesigurnosti u svoj izgled", navodi glumica.

Nakon njenog komentara, krenulo je mnoštvo besnih tvitova putem kojih su ljudi izrazili šok i nevericu što su devojku normalne kilaže svrstali u kategoriju gojaznih osoba. Modna agencija „Ford models" takođe je Milu svrstala u manekenke punijeg stasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA