Streljački klub RVI „Orao“ dobio opremu za međunarodna takmičenja

Streljački klub ratnih vojnih invalida „Orao“ iz Bijeljine danas je u ovom Gradu, u sklopu Vidovdanskih svečanosti, organizovao Vidovdanski turnir u streljaštvu osoba sa invaliditetom

Streljački klub RVI „Orao“ dobio opremu za međunarodna takmičenja

- Na turniru učestvuje šest ekipa iz Republike Srpske, a ovo je ujedno i treće kolo Lige Republike Srpske u streljaštvu za osobe sa invaliditetom - naveo je predsjednik Streljačkog kluba RVI „Orao" Zdravko Crnogorac.

Turnir je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je ovom prilikom Streljačkom klubu RVI „Orao" poklonio profesionalnu vazdušnu pušku za takmičenja.

- Ovaj klub do sada je osvajao brojne nagrade u BiH i Srbiji, a od sada će sa profesionalnom opremom moći da se takmiče i na međunarodnim takmičenjima i da dostojno prezentuju naš Grad. Na njihov apel za pomoć, za nabavku opreme za takmičenja, mi smo odgovorili tako što smo izdvojili sredstva za kupovinu najsavremenije vazdušne puške, koja se koristi u takmičarskom streljaštvu - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je dodao da se nada da će ovaj klub, sa adekvatnom opremom, ostvarivati još bolje rezultate. Iz gradskog budžeta za takmičarsku pušku izdvojeno je 6.000 KM.

Streljački klub ratnih vojnih invalida „Orao" osnovan je 2009. na inicijativu Odbora ratnih vojnih invalida, a u poslednje tri godine su prvaci Republike Srpske.

Predstavnici ovog kluba izrazili su zahvalnost gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću za poklanjanje opreme, te istakli da će sada, kada imaju uslov da se takmiče i na međunarodnom nivou, nastojati da u Bijeljinu donesu još više nagrada i priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA