Sahranjen Gavrilo Antonić

Novinar i političar Gavrilo Antonić sahranjen je danas u rodnim Gornjim Zagonima u Bijeljini.

Sahranjen Gavrilo Antonić

Antonić je umro u subotu, 25. juna, u Bijeljini u 60. godini.

Ispred porodične kuće od Antonića su se oprostorili rodbina, prijatelji i kolege, kao i stotine sugrađana među kojima su bili i gradski čelnici.

Sveštenik u penziji Slavko Maksimović u oproštajnom je govoru pozvao mještane Zagona u kojima je Antonić osnovao i vodio Zavičajni klub, kao i predstavnike lokalne zajednice, da pomognu završetak školovanja njegovih sinova.

Kao njegov dugogodišnji prijatelj, prota Maksimović je govorio o trudu Antonića da cijelim svojim životom i djelom bude dobar primjer i pomoć mladim ljudima u društvu, naročito u Gornjim Zagonima gdje je ostao da živi na očevini.

U ime novinara od Antonića se oprostio kolega iz "Semberskih novina" Todor Nikolić, a u ime Partije demokratskog progresa, čiji je Antonić bio istaknuti član, govorio je gradski stranački funkcioner Đuro Stanojević.

Antonić je sahranjen na mjesnom groblju u Gornjim Zagonima u Bijeljini.

Gavrilo Antonić rođen je u Bijeljini 1957. godine. Gimnaziju je završio u rodnom gradu, a potom Fakultet političkih nauka u Beogradu.

Kao profesor sociologije i filozofije radio je u bijeljinskoj Gimnaziji "Filip Višnjić i u Ekonomskoj školi.

Od 1996. godine aktivno se uključio u politički život, angažovanjem u Demokratskoj stranci Republike Srpske na dužnosti generalnog sekretara.

U dva mandata je bio odbornik u Skupštini opštine Bijeljina, a na izborima 2000. godine izabran je za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U Partiji demokratskog progresa obavljao je dužnosti izvršnog direktora, člana Glavnog odbora i člana Izvršnog odbora stranke.

Osim političkog djelovanja, Antonić se bavio i publicističkim i teorijskim radom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA