Održan godišnji koncert SKUD "Semberija"

U Centru za kulturu u Bijeljini sinoć je održan veliki godišnji koncert Srpskog kulturno-umjetničkog društva Semberija.

Održan godišnji koncert SKUD "Semberija"

U prepunoj sali predstavili su se mladi muzičari, igrači i pjevači. SKUD Semberija obilježio je ovim koncertom krsnu slavu i 62. godišnjicu postojanja i rada.

U čast slave društva, Svetog mučenika kneza Lazara i svetih kosovskih mučenika - Vidovdana, Srpsko kultrno-umjetničko društvo Semberija izvelo je na veliku scenu Centra za kulturu više od 200 igrača, pjevača i muzičara.

Publika je uživala u spletu igara iz Šumadije, Banata, Vlaške, Pomoravlja i narodnim pjesmama koje je pored ženske, po prvi put izvodila i muška vokalna grupa.

Djevojke i mladići iz Bijeljine i okoline okupljaju se u SKUD-u Semberija kako bi očuvali tradiciju svoga naroda i rodnog kraja. Kao dio folklornog ansambla tradicionalnom muzikom i plesom oplemenjuju mladost, i stiču nova iskustva i brojna prijateljstva.

SKUD Semberija već vrijedno radi na pripremama programa za dvije turneje, prvu u julu u Bugarskoj i drugu u oktobru u Švajcarskoj.

Šezdesetdrugi rođendan SKUD Semberija dočekuje sa više od 500 članova u pet sekcija. Do kraja godine namjeravaju da formiraju i tamburaški orkestar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA