Poziv na oprez! U Semberiji ne postoje uređena kupališta

Nakon što se prije manje od 15 dana u Patkovači, na obodnom kanalu utopio 11-godišnji dječak, za vikend se na rijeci Drini dogodila dvostruka tragedija.

Poziv na oprez! U Semberiji ne postoje uređena kupališta

Dvije djevojčice od po 14 I 15 godina, utopile su se u nedjelju na dijelu rijeke kod Pavlović mosta. Pored toga, Sultan Suljić, koji je pokušao da spasi djevojčice, umalo se I sam utopio, ali spasili su ga prisutni na kupalištu. Prema navodima očevidaca, djevojčice nisu znale da plivaju,a na Drinu su došle s rodbinom.Vodena struja ih je odvukla pri ulasku u rijeku.

Beživotna tijela bijeljinskih djevojčica izvučena su iz vode u 15.30 sati, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Bijeljina. Tijela djevojčica su pronašli i izvukli iz rijeke ronioci ronilačkih klubova "Nautilus" i "TRB" iz Bijeljine. Bato Gajić, član ronilačkog kluba "TRB" iz Bijeljine rekao je za našu televiziju da u Semberiji ne postoje uredjena kupališta, te da stanovništvo treba da bude veoma oprezno.

Gajić je dodao I da Bijeljina ne posjeduje ronilačku ekipu koja je specijalno zadužena za ovakve situacije, ali da se ronioci iz bijeljinskih klubova uvijek odazovu pozivu gradjana, iako im to nije obaveza.

"Potrebno je sistemski riješiti ovo pitanje. U Bijeljini ne postoje ronilački timovi pri MUP-u, takav slučaj je samo u Banjaluci. Mi se uvijek odazovemo na poziv, jer možemo da pomognemo".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA