Inostrani privrednici zainteresovani za investiranje u Bijeljinu

Bijeljinu je danas posjetila delegacija predstavnika kompanija iz Njemačke, Belgije i Holandije (Devina, Deme, Jan De Nul, Boskalis) koji su sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i saradnicima razgovarali o mogućnostima saradnje i ulaganjima ovih kompanija u Industrijskoj zoni 2.

Inostrani privrednici zainteresovani za investiranje u Bijeljinu

- Juče i danas u posjeti nam je delegacija privrednika koji su došli da obiđu naš privredni potencijal. Osim industrijskih zona, inostrani privrednici su zainteresovani za fabriku „Elvako" koja se bavi proizvodnjom tankera za gorivo i za projekat izgradnje Luke Rača - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Privrednici smatraju da Bijeljina ima povoljno poslovno okruženje i da bi se mnogobrojni poljoprivredni proizvodi mogli iskoristiti za razne prerade.

- Od semberskog krompira mogao bi se proizvoditi pomfrit, a privrednici su zainteresovani i za otvaranje pogona za proizvodnju slatkiša, prvenstveno čokolade - istakao je Mićić.

Advokat Frank Kliment, koji zastupa inostrane kompanije, naveo je da se pregovara o projektima u oblasti poljoprivrede i industrije, te da očekuje da će pregovori uroditi plodom.

- Pregovarali smo o raznim mogućnostima i naši pregovori će se nastaviti. Vrlo je važno dovesti prvog investitora i onda će sve biti mnogo lakše - naveo je Kliment.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA