Smijenjeni direktori javnih ustanova u Bijeljini

Skupština grada Bijeljine smijenila je danas rukovodstva u gradskim ustanovama i od novoimenovanih kadrova zatražila bolje rukovođenje.

Smijenjeni direktori javnih ustanova u Bijeljini

"Nova skupštinska većina preuzela je odgovornost za vođenje ovog grada i ono što je do nas pokušaćemo da adekvatno uredimo", rekao je predsjedik Skupštine grada Dragan Đurđević.

On je odbacio kritike opozicionih odbornika okupljenih oko SDS-a zbog smjena i istakao da u skupštinskim komisijama sadašnja opozicija ima 75 članova, a nova skupštinska većina 65 članova.

Novi direktori danas su postavljeni u Centru za socijalni rad, gdje je za vršioca dužnosti direktora imenovan Marko Milisav, gradskom vrtiću "Čika Jova Zmaj", gdje je za vršioca dužnosti direktora imenovan Slaviša Vujanović, te Muzeju Semberije, gdje je za vršioca dužnosti direktora imenovan Radoje Bogdanović.

Novi direktori postavljeni su i u Turističkoj organizaciji Bijeljine, gdje je za vršioca dužnosti direktora imenovan Simo Laketić i u Srpskom kulturno-umjetničkom društvu /SKUD/ "Semberija", gdje je za vršioca dužnosti direktora imenovan Siniša Kajmaković.

Promjene su izvršene i u upravnim odborima Centra za kulturu, Muzeja, SKUD-a, Centra za socijalni rad, vrtića, Turističke organizacije, Doma zdravlja i Banje "Dvorovi".

Odbornici su usvojili Regulacioni plan centra grada koji je upućen u javnu raspravu od 30 dana i odluku o načinu i uslovima prodaje gradskog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni dva.

Tokom rasprave je rečeno da je zbog ranijih propusta gradonačelnika Miće Mićića regulacioni plan osporen na Ustavnom sudu, što je izazvalo zaustavljanje izgradnje i nanijelo štetu investitorima i gradskom budžetu.

Skupština grada usvojila je i odluku o određivanju dvije dežurne gradske apoteke koje će raditi 24 časa dnevno, a odbornik "Uspješne Srpske" Srđan Mijatović rekao je da je to podrška za pokušaj gradske apoteke da izađe iz dubioze od 4,8 miliona maraka gubitka koji je stvorilo prethodno rukovodstvo.

Odbornik "Uspješne Srpske" Mićo Živić zatražio je od novog rukovodstva Agrarnog fonda u gradu da se 100.000 maraka koje je prethodno rukovodstvo namijenilo za informisanje preusmjeri u podsticaje poljoprivrednicima.

Nakon usvajanja informacija o stanju nezaposlenosti u Bijeljini, šef bijeljinske Filijale Zavoda za zapošljavanje Slavica Lukić pozvala je odbornike nove skupštinske većine da posebnu pažnju posvete problemu zapošljavanja, a predložila je i osnivanje škola za zanat, jer zanatlija nema na evidenciji nezaposlenih.

U radu Skupštine grada i dalje ne učestvuje 15 odbornika iz stranaka Saveza za promjene i SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA