Ni traga od Mileta Rosića, osumnjičenom za ubistvo u Bijeljini

Policija je juče pretresla više lokacija na području Bijeljine u potrazi za Miletom Rosićem (38) zbog sumnje da je u srijedu iz vatrenog oružja usmrtio poznanika Sinišu Glamočanina (30). Osumnjičeni nije nađen.

Ni traga od Mileta Rosića, osumnjičenom za ubistvo u Bijeljini

Policijskom istragom utvrđeno je da je Glamočanin usmrćen najvjerovatnije iz pištolja i da je u njega ispaljeno više metaka. Motiv likvidacije jednog od poznatih bijeljinskih žestokih momaka još nije utvrđen.

U Popovima na obali Drine pronađen je "mercedes" kojim je Glamočanin došao na sastanak, a kojim je ubica pobjegao sa mjesta zločina. Utvrđeno je da je vlasništvo žene sa Cetinja u Crnoj Gori.

Glamočanin je usmrćen u srijedu oko 15.30 časova nasred ulice Hajduk Veljka u Bijeljini. Izvor blizak istrazi je kazao da su se žrtva i ubica dogovorili da se sastanu.

- Pošto su se našili, otišli su u ulicu Hajduk Veljka da razgovaraju, ali ubrzo je došlo do sukoba. Rosić je najvjerovatnije pucao u Glamočanina i usmrtio ga. Mještani te ulice su ispričali da su čuli više ispaljenih metaka - kazao je ovaj izvor.

Rosić i njegova žrtva Glamočanin poznati su po teškim krivičnim djelima. Rosić iza sebe u dosijeu ima dva ubistva za koje je pravosnažno osuđen. On je sredinom septembra 2005. godine osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva četrnaestogodišnjeg dječaka. Ubistvo je počinio zajedno sa dvije osobe 2. avgusta 1997. godine u Ljeljenči tokom pljačke vozila u kome je maloljetnik bio s roditeljima. Osuđen je i u Njemačkoj na 17 godina robije zbog ubistva mladića.

S druge strane i Glamočanin iza sebe ima presudu za ubistvo. On je 2009. godine osuđen na devet godina zatvora u Okružnom sudu u Beogradu zbog učešća u ubistvu Milana Mitrašinovića (24) bivšeg policajca pripadnika OUP Savski venac u Beogradu. Iz Bijeljine je pobjegao 2006. godine nakon što je počinio nekoliko krivičnih djela te je policija za njim raspisala potjernicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA