Mićić: "Padaju" odluke o smjenama

Presudom Okružnog suda na posao su vraćena još dva načelnika odjeljenja u gradskoj upravi Bijeljine koji su smijenjeni nakon formiranja nove skupštinske većine u maju, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Mićić: "Padaju" odluke o smjenama

Mićić je na vanrednoj konferenciji za medije naveo da su ovakve presude donesene za Slavka Bašića iz Odjeljenja za društvene djelatnosti i Slavišu Savića koji je bio na čelu Odjeljenja za boračku i invalidsku zaštitu.

On je istakao da, nakon dosadašnje četiri presude, očekuje da će oko 60 smijenjenih službenika biti vraćeni na posao, kao i smijenjeni direktori gradskih agencija i preduzeća.

Prema njegovim riječima, nova skupštinska većina u Bijeljini je legalna, ali je sporna skupštinska Komisija za izbor i imenovanja, zbog čega "padaju" odluke o smjenama.

Mićić je istakao i zakonsku obavezu gradonačelnika koji je odgovoran za rad gradske uprave, zbog čega je za smjene načelnika neophodna i njegova saglasnost.

"Ako ponovo pokušaju da ih smjenjuju, taj potez će opet biti poništen jer se gradonačelnik mnogo više pita nego što to misli aktuelna skupštinska većina", rekao je Mićić.

U obraćanju novinarima, Slaviša Savić rekao je da niko od smijenjenih službenika nije oštetio gradski budžet ni za marku i da tvrdi da nisu primali plate dok su nakon smjene bili na pozicijama savjetnika u gradskoj upravi.

Na današnjoj konferenciji najavljeno je da će šalter-sala gradske uprave u Bijeljini od narednog vikenda raditi i subotom, kako bi bili na usluzi brojnim građanima koji tokom ljeta dolaze iz dijaspore.

Jedna od novina je i stavljanje na raspolaganje službenog automobila iz kabineta gradonačelnika za potrebe prevoza pacijenta u druge medicinske centre, ukoliko ne mogu da obezbijede sanitetsko vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA