Đurđević najavio ponovne smjene tri načelnika odjeljenja

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević najavio je danas da će na narednoj sjednici - 1. avgusta ponovo biti smijenjena tri načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi koji su nakon prve smjene vraćeni na posao presudom Okružnog suda.

Đurđević najavio ponovne smjene tri načelnika odjeljenja

Riječ je o načelnicima gradskih odjeljenja za finansije Miloradu Sofreniću, za društvene djelatnosti Slavku Bašiću i za boračku i invalidsku zaštitu Slaviši Saviću, za koje je Đurđević rekao da su radili nezakonito.

U izjavi novinarima po okončanju pripremnog sastanka za sjednicu Skupštine grada Đurđević je pozvao zamjenika gradonačelnika Husu Zečkanovića, četvrtog smijenjenog funkcionera koji je dobio tužbu u Okružnom sudu u Bijeljini, da podnese ostavku iz moralnih razloga.

Đurđević je rekao da je Zečkanović zloupotrijebio novac iz gradskog budžeta tako što je uzeo 3.000 KM od gradske Agencije za mala i srednja preduzeća, ali nije ispoštovao obavezu da zaposli jednog radnika, te da je prema njegovim saznanjima taj novac dat za Zečkanovićevu firmu koja je ugašena.

Prema Đurđevićevim riječima, za Zečkanovićevu ponovnu smjenu se prikupljaju potpisi, ali će Skupština grada sačekati da on podnese ostavku, kao moralan čovjek koji je već u penziji. Predsjednik gradske skupštine tvrdi da "gradonačelnik Mićo Mićić na perfidan način zloupotrebljava funkciju i položaj" i da od gubljenja skupštinske podrške u Bijeljini gotovo tri mjeseca ne održava kolegijume Gradske uprave.

Đurđević je pozvao sva zainteresovana lica koja žele da zaustave kriminal u Bijeljini koji, kako kaže, sprovodi gradonačelnik Mićić, da pomognu odbornicima da se to zaustavi i obeshrabri.

On ističe da smjene načelnika odjeljenja i izabranih funkcionera, kao što su članovi upravnih i nadzornih odbora i direktori preduzeća u gradu, nisu hir Skupštine grada, nego zaustavljanje uočenih nepravilnosti u radu.

Govoreći o tužbama i presudama, Đurđević je rekao da je Okružni sud u Bijeljini tražio da se obrazlože razlozi za smjene, iako skupštinska Komisija za izbor i imenovanja nije istražni organ, a ukazao je i na njihov ekspresan rad, kao i rodbinsku povezanost sudije sa stranačkim funkcionerima SDS-a.

Đurđević je pokazao novinarima jednu od sudskih odluka u čijem se obrazloženju nalaze čak i nedovršene rečenice.

Kao nelogičnost je istakao da je Sud tražio zapisnik sa sjednice Skupštine grada u roku od 15 dana, iako u datom roku zapisnik nije mogao biti ni usvojen jer nije održana naredna skupštinska sjednica.

Đurđević je najavio da će do lokalnih izbora u oktobru Skupština grada održati još pet sjednica i da je zadovoljan što je SDS najavio da će učestvovati u daljem radu.

Odbornik SDS-a Jovan Gajić rekao je novinarima nakon današnjeg pripremnog sastanka da će ova stranka nastaviti rad u Skupštini grada nakon donošenja presuda kojima su četiri smijenjena funkcionera vraćena na posao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA