Invazija karatista u Bijeljinu, organizator očekuje pomoć institucija

Karate klub "Šampioni" i grad Bijeljina krajem septembra će ugostiti oko 2500 gostiju među kojima su takmičari, treneri, roditelji i delagacije iz kulturnog, sportskog, političkog i privrednog miljea, iz čak 12 zemalja Evrope.

Invazija karatista u Bijeljinu, organizator očekuje pomoć institucija

Još dva mjeseca Bijeljinu dijele od održavanja desetog tradicionalnog međunarodnog karate turnira pod nazivom „Bijeljina open & Noć šampiona 2016" Ovaj međunarodni karate turnir svake godine okuplja oko 60 klubova sa oko 600 takmičara iz okolnih zemalja.

"Za sve ove godine, turnirom je prodefilovalo preko 300 klubova, a pored njih, ono čime se mi naročito ponosimo, je veliki broj reprezentativnih selekcija, što je sigurno dalo poseban kvalitet turniru. Kao takav, „Bijeljina open & Noć šampiona" je postao tradicionalan, veoma kvalitetan i prepoznatljiv turnir u ovom dijelu Evrope, a ove godine će biti poseban, jer je ovo deseti po redu i možemo reći jubilaran", rekao je za portal Bijeljina danas predsjednik organizacionog Odbora turnira Milorad Marković.

Turnir se održava 24. septembra u dvorani Gimnazije, sa početkom u 10 časova. Tehnički organizator turnira je karate klub „Šampioni", a podršku i saglasnot događaju daju karate Savez Republike Srpske i karate Savez Bosne i Hercegovine.

"Finansijsku podršku tek očekujemo od strane Ministarstva za Porodicu omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, Grada Bijeljina kao i svih drugih relevantnih institucija i privrednika", rekao je Marković i dodao da bi ove godine na turniru trebalo da učestvuje preko 100 klubova iz Bosne i Hrcegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Austrije, Bugarske, Njemačke, Engleske i Italije.

"Iz svih navedenih zemalja prema preliminarnim prijavama i informacijama koje u ovom trenutku imamo očekujemo učešće oko 1000 takmičara i takmičarki, svih uzrasnih kategorija. Ako ovom broju dodajmo još broj trenera i delegacija klubova, te roditelja učesnika i raznih drugih gostiju i delegacija iz kulturnog, javnog i sportskog miljea, doći ćemo do nevjerovatnih 2000 do 2500 gostiju", istakao je Marković.

Prema njegovim riječima jedan od razloga rekordnog odziva ove godine jesu i rezultati koje je postigao karate klub "Šampioni" u poslednje dvije godine.

"Podsjećamo da smo na predhodna dva balkanska šampionata osvojili ukupno pet medalja, a na nedavno održanom svjetskom kupu za mlade po prvi put u istoriji smo se okitili i svjetskim medaljama. Naša želja i jeste da jubilarni deseti po redu „Bijeljina open & Noć šampiona 2016" u odnosu na predhodne, po masovnosti, bude još veći ali i da u organizacionom i svakom drugom smislu bude na još većem nivou. Sigurno da broj gostiju kojima ćemo biti domaćini zahtijeva jednu dobru pripremu i organizaciju svega što prati jedan ovakav sportski događaj", kaže Marković.

Cilj organizacije turnira je da skrene pažnja javnosti na značaj sporta i svega što sport nudi, zatim promocija kluba, grada Bijeljine, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

"Želja nam je da svi učesnici i gosti sa sobom ponesu najljepše utiske o turniru ali i o našem gradu i ljudima koji žive u njemu. Da bi sve ovo postigli kao organizatorima ovog jedinstvenog i jednog od najvećih međunarodnih sportskih događaja, ne samo u našem gradu već i šire potrebna nam je značajna pomoć svih relevantnih institucija grada Bijeljine i Republike Srpske koje bi nadamo se trebalo da prepoznaju značaj ovog sportskog događaja u smislu popularizacije sporta i uključivanja što većeg broja mladih u sport", istakao je organizator turnira.

Marković je još dodao da je u nacrtu planiranih prihoda turnira pored vlastitih sredstva planirano da se jedan dio sredstava obezbjedi kroz generalno pokroviteljstvo kao i razna druga sponzorstva u vidu reklamiranja na događaju i da će ovih dana odpočeti razgovore sa sponzorima.

"Nadamo se da ćemo naići na podršku i razumjevanje i da ćemo na vrijeme uspjeti zatvoriti finansijsku konstrukciju organizacije turnira, obezbjediti sve tehničke uslove, te da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve u vezi ovogodišnjeg turnira u Bijeljini", zaključio je Marković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA