Mićić: Donacijom Vlade Holandije omogućen završetak izgradnje kanalizacije

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da će donacijom Vlade Holandije od 6,5 miliona evra biti završena izgradnja kanalizacije u gradu koja je započeta 2006. godine.

Mićić: Donacijom Vlade Holandije omogućen završetak izgradnje kanalizacije

Mićić je na konferenciji za novinare zahvalio Savjetu ministara i svima koji su pomogli da juče bude završena komplikovana i dugotrajna procedura sa veoma strogim standardima za dobijanje ovih sredstava, koja će Bijeljina dobiti posredstvom Holandske organizacije za razvoj infrastrukture /ORIO/.

On je naveo da projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini košta 41 milion evra, od čega je 11 miliona izdvajano godinama iz lokalnog budžeta, 12 miliona je kredit kojim je opterećena cijena vode u gradu, a dobijeno je 18 miliona evra donacija.

Mićić je ocijenio da su poslovi u vezi sa izgradnjom kanalizacije dobro vođeni i urađeni, što je na konferenciji za novinare istakao i predsjednik Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović.

Borenović je istakao da nije jednostavno dobiti grant sredstava iz EU i da bi uspjeh Bijeljine trebalo da bude primjer za druge lokalne zajednice.

On je dodao da će u naredne četiri godine BiH imati na raspolaganju više od milijardu evra iz evropskih fondova, a da je stepen iskorištenosti ovih sredstava u periodu od 2007. do 2013. godine bio svega 32 odsto. Mićić je rekao danas da će rebalans budžeta uputiti Skupštini grada tek kada bude usvojeno kreditno zaduženje od milion KM.

On je odbacio optužbe iz Skupštine grada za opstrukciju rada zakonodavne vlasti i za nerad gradske uprave i uzvratio optužbom da Skupština donosi nelegalne odluke i da će sve biti poništene na sudu.

Mićić je najavio povratak odbornika iz stranaka Saveza za promjene na sjednice Skupštine grada, na koje ne dolaze od maja, kada je SDS izgubio skupštinsku većinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA