Borenović: Bijeljina je uspjela i ono što nisu entiteti

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za evropske integracije Branislav Borenović danas je u Bijeljini pohvalio gradsku upravu, jer je uspjela da dobije bespovratna sredstva iz Evropske unije, u iznosu od 6,5 miliona evra, za završetak projekta kanalizacije u ovom gradu.

Borenović: Bijeljina je uspjela i ono što nisu entiteti

Borenović je istakao da je Bijeljina jedna od rijetkih lokalnih zajednica u BiH, koja je uspjela dobiti grant sredstava, što je prethodnih godina bilo teško samim entitetima.

„Iz instrumenata predpristupne pomoći, takozvanih IPA 2 fondova, koji će biti na raspolaganju zemljama Zapadnog Balkana u iznosu od preko 10 milijardi evra, od kojih se očekuje da BiH može povući do 2020. godine skoro milijardu evra, mislim da je Bijeljina u izuzetno dobroj poziciji zato što se pokazalo da može ozbiljnim radom doći do sredstava, koja su izuzetno povoljna, a koja su bespovratna i na taj način ima dobre predispozicije da u naredne četiri godine dođe do još dodatnih sredstava iz IPA 2 i na taj način pokazala kako se može uspješno voditi svoja lokalna zajednica", rekao je Borenović.

On je istakao da je Bijeljina jedan od rijetkih gradova koji dobija bespovratna sredstva i na ovaj način pokazuje da još može dobiti sredstava iz evropskih fondova, što je izuzetno važno za Bijeljinu i druge lokalne zajednice kao jedan od odličnih primjera.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kaže da je Savjet ministara BiH izašao u susret, da se potpiše ugovor sa Holanđanima.

„Danas su nam poslali pismo uz čestitke da su odredili konsultanta i zajedničkim snagama od iduće nedjelje počinjemo u raspisivanje tendera. Taj dio sredstava biće uložen za izgradnju kanalizacije oko parka i željezničke stanice i time ćemo završiti ovaj projekat, koji smo počeli 2006. godine u vrijednosti od 41 miliona evra. 12 miliona evra digli smo kredita koji se redovno isplaćuje, i to je bio jedan od uslova za donacijuju, a njime je opterećena cijena vode", pojasnio Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA