U toku postupci protiv 20 nasilnika u porodici

Zbog nasilja u porodici Okružni sud u Bijeljini vodi postupak protiv 18 muškaraca i dvije žene, rečeno je Srni u ovom sudu.

U toku postupci protiv 20 nasilnika u porodici

Prema podacima Suda, u ovim slučajevima žrtve nasilja su četvoro roditelja, 13 supruga i jedan suprug, u jednom slučaju žrtva je sestra i u jednom sin.

Na kraju 2015. godine ostalo je neriješenih 12 krivičnih predmeta iz oblasti nasilja u porodici, a u prvoj polovini ove godine primljeno je osam predmeta.

U ovom periodu riješeno je sedam predmeta i izrečeno sedam uslovnih osuda.

Na prekršajnom referatu Okružnog suda u Bijeljini za prvih šest mjeseci primljeno je 38 zahtjeva iz oblasti nasilja u porodici, a riješeno je 28 slučajeva. Počinioci ovih prekršaja su 29 muškaraca i tri žene, dok su žrtve nasilja 21 žena i 14 muškaraca.

Sud je nasilnicima izrekao dvije uslovne osude, izrečena je 21 zaštitna mjera zabrane uznemiravanja ili uhođenja žrtve i u jednom slučaju obaveza liječenje od zavisnosti.

Ove mjere izreče su za 21 muškarca i jednu ženu, a riječ je o mjeri udaljenja iz stana u jednom slučaju, 16 zabrana uznemiravanja ili uhođenja žrtve i jedan obavezni psihosocijalni tretman.

U jednom slučaju donesena je odluka o obustavi postupka, u dva slučaja o prekidu, izrečen je jedan ukor i doneseno jedno rješenje o oslobađanju od odgovornosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI