Sportske igre mladih nakon Zvornika nastavljaju put ka Bijeljini

BH Telecom Sportske igre mladih održaće se sutra na otvorenim terenima Gimnazije "Filip Višnjić" i terenima Ekonomske škole, gdje će okupiti brojne bijeljinske mališane u dvije uzrasne kategorije.

Sportske igre mladih nakon Zvornika nastavljaju put ka Bijeljini

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini, šeste BH Telecom Sportske igre mladih i ovog ljeta uljepšaće raspust brojnih bijeljinskih mališana.

U proteklih pet godina na Sportskim igrama mladih učestvovalo je oko 140 000 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine, a ove godine Sportske igre mladih će obići 30 gradova, čime će se i broj veselih djevojčica i dječaka povećati.

"Iz godine u godinu svjedoci smo predivnih trenutaka radosti, smijeha, tugovanja, ljutnje ali i fairplaya, koji je osnovni ‘sastojak' Sportskih igara mladih. Najljepša sportska priča spaja različite krajeve Bosne I Hercegovine i omogućava druženje sa našom djecom koja su glavni "krivci" što iz godine u godinu imamo sve više energije za organizovanje Sportskih igara mladih. Ove godine planiramo posjetiti nove gradove, povećati broj učesnika te upoznati nove generacije djece" rekao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara u BiH.

Smijeh i dobra zabava iz godine u godinu su najveća motivacija djevojčicama i dječacima da na najbolji način pokažu svoje sportske sposobnosti.

BH Telekom Sportske igre mladih do sada su posjetile oko 20 gradova širom BiH, a nakon Zvornika svoj put nastavljaju ka Bijeljini.

Najmlađi sportisti, djevojčice i dječaci, imaće priliku da se takmiče u 10 sportova kao što su: fudbal, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah te igra ‘između dvije vatre', u dvije starosne kategorije: 2001.godište i mlađi te 2005. godište i mlađi.

Karakteristika Sportskih igara mladih jeste da su potpuno besplatne te da se "igrati" može svako, a organizovane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske fudbalske federacije i Olimpijskog komiteta BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA