Najavljena izgradnja novog mosta u Janji

Mogućnost za izgradnju novog centralnog mosta u Janji bila je glavna tema današnjeg sastanka gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa predstavnicima Puteva Republike Srpske i predstavnicima Zavoda za vodoprivredu iz Bijeljine.

Najavljena izgradnja novog mosta u Janji

Prilikom priprema za početak radova na uređenju korita rijeke Janje, glavni most na putu Bijeljina-Zvornik prepoznat je kao mogući problem.

-Danas smo razmatrali na koji način sredstva koja su predviđena za rekonstrukciju mosta u sklopu projekta uređenja korita rijeke Janje (oko 400.000 KM), možemo iskoristiti na bolji način i doći do kvalitetnijeg rješenja, odnosno novog mosta. S obzirom na to da će se korito Janje produbljivati za 1,5 metar, biće neophodno uraditi veliku rekonstrukciju mosta, za šta predviđeni iznos neće biti dovoljan i zato je novi most trajnije rješenje - istakao je nakon sastanka Huso Zečkanović, zamjenik Gradonačelnika.

On je naglasio da je postignut dogovor da se uradi idejni projekat, a troškove izgradnje mosta snosio bi Grad uz pomoć eksternih oblika finansiranja.

-Pomjeranjem mosta neki objekti ne bi bili obuhvaćeni eksproprijacijom, što je takođe način za uštedu. Radi brzine izgradnje razmotrićemo mogućnost izrade čeličnog mosta, dodao je Zečkanović.

Sadašnji most u Janji dug je 15 metara, a zadnja rekonstrukcija izvršena je sedamdesetih godina i to jedino na starim dijelovima konstrukcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA