Održan Okrugli sto na temu „Mogućnosti i načini zapošljavanja djece poginulih i nestalih boraca“

Danas je u Gradskoj uravi Grada Bijeljina održan Okrugli sto u organizaciji Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i predstavnika Odbora potomaka-djece poginulih i nestalih boraca Bijeljina sa predstavnicima javnih ustanova i preduzeća na temu „Mogućnosti i načini zapošljavanja djece poginulih i nestalih boraca“.

Održan Okrugli sto na temu „Mogućnosti i načini zapošljavanja djece poginulih i nestalih boraca“

Okruglom stolu prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, savjetnik Predsjednika Republike Srpske za obnovu, rekonstrukciju i održivi povratak raseljenih i izbjeglih lica i odnose sa nevladinim sektorom i vjerskim zajednicama Miladin Dragičević, kao i brojni predstavnici javnih ustanova i preduzeća.

Na okruglom stolu je raspravljano o mogućnostima i načinima zapošljavanja djece poginulih boraca, kojih trenutno na birou ima oko 220, kao i o projektu Zavoda za zapošljavanje „Podrška sticanju radnog iskustva mladih u statusu pripravnika u 2016. godini", na koji u Gradu Bijeljina nije konkurisala nijedna javna ustanova.

Prilikom diskusije dogovoreno je da se ovakav vid sastanaka i razmjene informacija održava najmanje dva puta godišnje, kao i da se uputi inicijativa za promjenu odredbi u Projektu Zavoda za zapošljavanje, kako bi se djeci poginulih boraca olakšalo odrađivanje pripravničkog staža.

Gradska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Bijeljina u narednom periodu će nastaviti sa svojim radom kako bi svoj djeci poginulih boraca pomogla pri rješavanju njihovih egzistencijalnih problema i obezbjeđenju pristojnih uslova za život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA