Maksimović: Mićićeva politika loša i licemjerna

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zlatko Maksimović ocijenio je danas da gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić namjernim opstruisanjem rebalansa gradskog budžeta onemogućava korištenje milion KM iz Fonda solidarnosti Republike Srpske namijenjen za eksproprijaciju zemljišta uz rječicu Janju, što je dio projekata odbrane Semberije od poplava.

Maksimović: Mićićeva politika loša i licemjerna

"Mićić svjesno, zarad političkih interesa, žrtvuje interese naroda", rekao je Maksimović na konferenciji za novinare u Pokretu "Uspješna Srpska", čiji je član.

Prema njegovim riječima, posljedica toga je onemogućavanje korištenja 10 miliona KM direktnih ulaganja u kapitalne investicije za odbranu Bijeljine od poplava.

"Posljedica ovakvog Mićićevog djelovanja je da nije operativno pet miliona KM koje je Vlada Srpske još 2014. godine obezbijedila za građevinske radove na utvrđivanju korita rječice Janje, zato što eksproprijacija zemlje nije završena, iako je 2014. godine Bijeljina poplavljena upravo iz tog pravca", rekao je Maksimović i dodao da "zbog opstrukcije gradonačelnika nije operativno ni pet miliona KM od Svjetske banke".

Maksimović je nazvao lošom i licemjernom politiku koju u posljednje vrijeme vodi Mićić i njemu bliski ljudi u Bijeljini, uz ocjenu da je njihov cilj zadovoljenje samo ličnih i interesa SDS, stranke kojoj pripadaju.

"Interesi građana su potpuno zanemareni i to je odavno prešlo granice besmislenog i neprimjernog", ocijenio je Maksimović.

Kao primjer te nebrige, on je naveo i oglušavanje Mićića na preporuku struke da se u prioritete pri izgradnji nasipa na rijeci Drini uvrsti i lokacija "Orlovo polje", kao najveća poplavna prijetnja za stanovništvo Semberije.

Maksimović je ocijenio da se i u ovom slučaju Mićić vodi isključivo uskostranačkim interesima, iako je izgradnja drinskog nasipa izuzetno važan projekat za Semberiju iz kojeg se moraju isključiti politika i lični interesi.

"Dobro je da ova gradska vlast neće još dugo trajati, najduže tri mjeseca, a ja obećavam da će nova gradska vlast od oktobra sigurno i veoma brzo zaštititi Semberiju od poplava i neću dopustiti da nečiji politički ili lični interes nadvlada interes naroda", rekao je Maksimović, koji je i kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

On je odbacio i tvrdnje gradske vlasti da Skupština grada, u kojoj je SDS u maju izgubio većinu, usporava razvoj industrijske zone u Bijeljini i nazvao obmanama i "pričama za kameru" njihove najave o navodnim brojnim zainteresovanim investitorima.

Maksimović je podsjetio da se ova industrijska zona pokušava razviti proteklih 10 godina.

"Niko ne smije zbog politike da čeka bilo koje radno mjesto", istakao je Maksimović i najavio da će lično pomoći svakom zainteresovanom za investiranje u Bijeljinu, uz ocjenu da je otvaranje radnih mjesta najsigurnija investicija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA