Maksimović Slovacima obećao asfalt u Mačvanskoj ulici

Zlatko Maksimović poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kandidat za gradonačelnika Bijeljine, posjetio je danas naselje u kojem žive Slovaci, a koje je "infrastrukturno zapušteno", kako je istaknuto u razgovoru sa stanovnicima Mačvanske ulice.

Maksimović Slovacima obećao asfalt u Mačvanskoj ulici

Inicijativu za asfaltiranje makadama u Mačvanskoj ulici podnio je odbornik SRS-a Milenko Mitrović početkom avgusta, a Zlatko Maksimović obećao realizaciju.

- Slovačka nacionalna manjina u Bijeljini živi više od 100 godina i nije korektno prema pripadnicima manjinskog naroda da im se ne omoguće osnovni, elementarni uslovi za život. Učinićemo sve u narednom periodu da se ovaj put asfaltira i da ga osvjetlimo. Ne možemo 100 odsto obećati da će se to uraditi prije izbora, obzirom da gradska vlast dosta toga opstruiše. To odgovorno kažem i sa pozicije direktora Doma zdravlja, jer ne možemo da dobijemo određene dozvole koje su nam potrebne -rekao je Zlatko Maksimović. Zlatko Maksimović u posjeti Slovacima

Na području Bijeljine živi 90 domaćinstava slovačke nacionalnosti, a u ovoj ulici šest.

- Zbog malog broja domaćinstava nismo imali odziv gradske uprave u rješavanju naših komunalno - infrastrukturnih problema. Imali smo ranije problem u vodosnabdijevanju, a sada imamo problem gradske deponije, ona je tu u blizini osjećaju se neprijatni mirisi. Nemamo asfalt, nemamo ni rasvjetu i nadamo se da ćemo uz pomoć Zlatka Maksimovića to riješiti - rekao je Danijel Štefek, predsjednik Udruženja Slovaka Semberije "Јuraj Јanošik".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA