Marko Gušić - mladi reprezentativac, ponos Libera

Marko Gušić, petnaestogodišnji srednji bloker odbojkaškog kluba Libero iz Bijeljine svojim igrama i talentom uspio je za kratko vrijeme da ostavi sjajan utisak i stekne naklonost ljudi iz kluba, ali i da privuče pažnju selektora Nihada Bešlije, koji mu je ukazao povjerenje i pozvao ga da bude član pionirske reprezentacije BIH.

Marko Gušić - mladi reprezentativac, ponos Libera

Za kratko vrijeme pokazalo se da se radi o izuzetnom talentu što se potvrdilo i pozivom koji je uslijedio nakon odigranog Kupa RS.

"Već tri godine se bavim ovim sportom, a poslednju godinu treniram u OK Libero iz Bijeljine iz kojeg nosim samo pozitivne utiske jer sam za vrijeme provedeno u ovom klubu uspio uraditi puno toga. Bilo je više uspješnih turnira ali bih istakao osvajanje drugog mjesta na Kupu RS nakon čega je uslijedio poziv selektora za reprezentaciju BiH." rekao je za portal Bijeljina danas, mladi odbojkaš Marko Gušić.

Marko Gušić

Krajem jula Marko je proveo pet dana u Ilijašu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na pripremama za učešće na ovogodišnjem Balkanskom prvenstvu koje se odigralo u Srbiji od 03. do 07. avgusta, na kome je reprezentacija BiH predvođena trenerom Brankom Brestovcem osvojila sedmo mjesto.

U razgovoru za naš portal Marko je istakao da je učešće u reprezentaciji za njega jedno veliko iskustvo i priznanje za njegov dosadašnji trud i rad, dodajući da je svjestan da je pred njim dug put, te da ne smije posustati ka ostvarenju svojih ciljeva.

Markov trener Bojan Kvrgić kaže da se radi o skromnom i izuzetno talentovanom mladom momku koji je ponos Libera i od koga se puno očekuje u budućnosti.

"Tajna Markovog uspjeha, osim talenta kojeg posjeduje je i posvećenosti ovom sportu. Redovan je na treningu, ispoštuje sve što mu se kaže i sprovede svaki dogovor na utakmicama. Svi u klubu smo ponosni na njega, sigurni smo da je ovo samo početak njegove uspješne karijere", rekao je Kvrgić.

Muška pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Trener Kvrgić takođe navodi da u OK Libero ima još kvalitetnih igrača vrijednih pažnje javnosti.

"Pored Marka, ja bih pomenuo i pohvalio Borisa Savića koji je poslednjih godinu dana izuzetno napredovao", kaže Kvrgić, dodajući da je Boris takođe bio pozvan na širi spisak reprezentacije ali na žalost iz proceduralnih razloga nije ušao u uži krug.

Da se "Libero" može bez imalo skromnosti pohvaliti kvalitenim igračima i brojnim uspjesima koje nižu od samog osnivanja, potvrdilo je i Veliko finale Sportskih igara mladih gdje je ovaj klub ostvario odličan rezultat osvajanjem četvrtog mjesta u veoma jakoj konkurenciji.

Veliko finale održano je u Sarajevu, gdje su regionalni pobjednici takmičenja iz 30 gradova BiH odmjerili snage u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stonom tenisu, šahu, atletici te igri između dvije vatre.

Libero na Sportskim igrama mladih u Sarajevu

Trener OK Libero, Jovan Kvrgić istakao je da je izuzetno zadovoljan zalaganjem njegovih vrijednih dječaka na terenu, dodajući da mu je žao što nisu uspjeli da donesu bar jednu medalju, ali da vjeruje da će i to ostvariti već sljedeće godine.

"U našoj grupi bilo je preko 1000 takmičara iz 12 klubova. Pored jake konkurencije koju smo imali zauzeli smo četvrto mjesto sa veoma podmlađenim sastavom. Svakako da ostaje žal za medaljom ali ćemo se truditi da sledeće godine u Bijeljinu donesemo bar jednu medalju", rekao je Jovan Kvgić, trener odbojkaša Libera.

Kvrgić navodi da Libero već drugu godinu učestvuje u Igrama ističući da su se prošle godine vratili u Bijeljinu sa osvojenom srebrnom medaljom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA