U Novoj Janji započeta gradnja ambulante porodične medicine

Dom zdravlja Bijeljina nastavlja sa ulaganjima i proširenjem mreže ambulanti porodične medicine. U Novoj Јanji ozvaničen je početak izgradnje ambulante porodične medicine, koja će prema planu, prve pacijente primiti za dva mjeseca, kada je i rok za završetak radova.

U Novoj Janji započeta gradnja ambulante porodične medicine

Stanovnicima Nove Јanje od velikog značaja biće ambulanta porodične medicine, jer neće više morati da putuju po nekoliko kilometara kako bi posjetili porodičnog ljekara u susjednoj Јanji, a nerijetko i Dom zdravlja u Bijeljini, udaljen 10 kilometara.

Početak radova ambulante će mnogo značiti novom naselju janji posebno radi starijeg stanovništva koje živi tu, neće morati stalno da ide u obližnje ambulante, kaže Stanislav Milošević iz Nove Јanje.

I Žarko Perić tvrdi da će izgradnja ambulante mnogo značiti, pogotovo za starije ljude koji se teško kreću i kojima je teško doći do ambulante Dom zdravljau Јanji, potom u Bijeljini. Izgradnja ambulante porodične medicine koštaće oko 150 hiljada maraka.

Sredstva je u potpunosti obezbijedio Dom zdravlja Bijeljina kaže direktor ove ustanove, doktor Zlatko maksimović.

"Novo naselje Јanja gdje stanovnici imaju teške uslove za život, a mi pokušavamo ono što je do nas ,da im približimo i da im olakšamo zdravstvenu zaštitu s obzirom da je ovdje prekotri hiljade stanovnika. U narednom periodu moji saradnici i ja pokušaćemo i uspjećemo da im i druge uslove za život olakšamo", izjavio je Maksimović.

Posljednjih nekoliko godina na teritoriji koju pokriva Dom zdravlja Bijeljina napravljeno je ili rekonstruisano 24 ambulante. Ambulanta porodične medicine u Novoj Јanji imaće blizutri hiljade korisnika.

Foto: Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA