U pogonima Elvaka sljedeće sedmice počinje proizvodnja

U pogonima Elvaka sljedeće sedmice će početi proizvodnja elektroda i panela. Riječ je o uslužnoj preradi za sarajevsku firmu "Rimeko" koja je zakupila proizvodne kapacitete. Radnici Elvaka ,koji plate nisu primili već šest mjeseci, nadaju se da će pokretanje proizvodnje označiti i početak oporavka ove metaloprerađivačke fabrike.

U pogonima Elvaka sljedeće sedmice počinje proizvodnja

Nakon odlaganja početka stečajnog postupka, poslovodstvo "Elvaka" potpisalo je ugovor sa firmom „Rimeko" o zakupu proizvodnih kapaciteta. U fabrici elektroda i fabrici panela uveliko rade na remontu mašina i pripremi proizvodnje. Naredne sedmice počinje proizvodnja elektroda , a zatim i panela. Planirano je da se proizvede do 3.000 tona elektroda godišnje.

"Ugovor je potpisanna pet godina, i obećanja iz pisma namjera poslovnog partnera iz Sarajeva jeste da ćemo proizvodnju elektroda podići na onaj projektovani nivo", istakao je direktor "Elvaka" Srđan Tekić.

Računi ovog preduzeća blokirani su već dvije godine. "Elvako" duguje 24 miliona maraka, što uveliko prevazilazi vrijednost kapitala ovog preduzeća, pa je stečaj neminovan. Ipak, uslužni poslovi za strateške partnere mogu očuvati radna mjesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA