Tužilaštvo traži pritvor zbog ubistva dječaka

Okružno tužilaštvo Bijeljina danas je predalo u bijeljinski Okružni sud zahtjev za određivanje pritvora za Mijata Stankića i Fatimu Durak iz Zvornika zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo dvadesetomjesečnog dječaka Lazara Rebića.

Tužilaštvo traži pritvor zbog ubistva dječaka

Nakon održanog ročišta, sudija Okružnog suda u Bijeljini Dane Jamina izjavio je da će sutra u 12:00 časova donijeti odluku da li će biti određena mjera pritvora osumnjičenima.

Tužilac Ranko Kerović rekao je da su se prilikom ispitivanja osumnjičeni branili ćutanjem, ali u slučaju da se dokaže da su izvršili ovo teško ubistvo mogu dobiti kaznu dugogošnjeg zatvora.

Branioci koji su dodijeljeni po službenoj dužnosti, Đorđe Vasić i Milenko Zelenović, bili su protiv prijedloga o određivanju pritvora, uz obrazloženje da je policija u Zvorniku ispitala osumnjičene bez prisustva advokata, te da ne postoji mogućnost ugrožavanja javnog reda i mira prilikom njihovog puštanja na slobodu.

Branioci su tražili da se eventualno odredi mjera zabrane izlaska iz BiH.

Patolozi Insitituta za sudsku medicinu Republike Srpske sutra će u 11:00 časova izvršiti ekshumaciju djeteta, a nakon toga će biti urađena obdukcija tijela.

Prema prethodnim izjavama, osumničeni su priznali da su ubili dječaka Lazara, umotali ga u vreću i zakopali na parceli u Liješnju kod Zvornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 14:00

    17°C
  • 17:00

    16°C
  • 20:00

    12°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 11:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI