Kompanija Steko postala brend Bijeljine

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima posjetio je proizvodne pogone kompanije „Steko“ i sa rukovodstvom preduzeća razgovarao o poslovanju, planovima za razvoj, kao i teškoćama sa kojima se suočava.

Kompanija Steko postala brend Bijeljine

Ovom prilikom vlasnik kompanije "Steko" Milenko Stevanović je naglasio da ovo preduzeće zapošljava oko 300 radnika. Montažni objekti se proizvode u Bijeljini i plasiraju preko regionalnih centara u Srbiji, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Švedskoj, a posluju čak i u Angoli i Nigeriji. Uglavnom izvoze na tržište Zapadne Evrope, a samo mali dio se plasira u BiH i zemljama okruženja. Ipak, „Steko" ima i velike planove za naredni period:

- Sadašnji kapacitet projektovanja, proizvodnje i montaže je oko 200 kvadratnih metara objekata dnevno, što je jedan od najvećih kapaciteta u okruženju. Planiramo širenje proizvodnje ovdje u Bijeljini, kao i povećanje izvoza, s obzirom na to da su naše montažne kuće i zgrade sve traženije na stranim tržištima, jer ispunjavaju stroge standarde koji važe u razvijenim zemljama. Ipak, problem nam je nedostatak kvalifikovane radne snage, ali i činjenica da drvnu sirovinu u najvećoj mjeri uvozimo - istakao je ovom prilikom Stevanović.

- Kompanija "Steko" spada u najprepoznatljivije brendove Grada Bijeljina. Pored činjenice da je ovo poreduzeće postalo jedan od najvažnijih privrednih subjekata, oni se izdvajaju i po društvenoj odgovornosti prema sredini u kojoj posluju. Gradska uprava sa svoje strane nastoji da poboljša poslovno okruženje u Gradu Bijeljina. Nedavno smo u okviru programa „Prilika plus", zajedno sa Privrednim savjetom, Zavodom za zapošljavanje, srednjim školama i drugim zainteresovanim stranama, radili na identifikaciji potreba tržišta za radnom snagom, pa će od ove godine, u Bijeljini će ove godine biti uveden stolarski smjer u Tehničku školu „Mihajlo Pupin", podsjetio je gradonačelnik Mićić izražavajući očekivanje da će mladi stolari naći zaposlenje u "Steku" i drugim preduzećima koja se bave preradom drveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA