Dom učenika spreman za novu školsku godinu

  • BIJELJINA
  • 25. Aug 2016.

Dom učenika je spreman za narednu školsku godinu, završenim konkursom za srednjoškolce popunjena je polovina kapaciteta, slijedi upis studenata do kraja septembra.

Dom učenika spreman za novu školsku godinu

Suočeni sa finansijskim problemima, zaposleni se bore da u ovoj jedinoj ustanovi namjenjenoj učenicima, naprave prijatan boravak tokom školske godine.

Prednost za dobijanje smještaja u Domu učenika imaju srednjoškolci, a dio slobodnih mjesta koji preostane nakon obavljenog konkursa namijenjen je studentima.

"Ove godine imamo 104 primljena učenika. S obzirom da raspolažemo kapacitetom od 200 mjesta računamo da bi oko 90 ili 95 mjesta moglo ostati na raspolaganju studentima", rekao je Vladimir Vulović, direktor Doma učenika.

Zadatak javne ustanove Dom učenika je da svake godine povećaju standard sopstvenih usluga kako bi učenicima i studentima bio prijatniji a samim tim i kvalitetniji boravak. Za sada imaju pristup internetu, sve sobe su adaptirane, okrečene i spremne za nove stanare. Zatim tu je i dnevna soba sa televizorom, restoran i sportski tereni, a plan im je da uskoro oforme biblioteku i informatički kabinet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    6°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

179 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI