Peco: U utakmicu ulazimo potpuno rasterećni

Demir Peco je ovo ljeto pojačao FK Radnik Bijeljina iz mostarskog Veleža uz epitet velikog talenta i igrača na kome se u dogledno vrijeme može bazirati igra Radnika. Međutim, mladi Mostarac je već u svom debiju protiv Beroe u Bugarskoj pokazao svoj kvalitet, a u dosadašnjih šest kola Premijer lige je uz Marka Obradovića najistaknutiji pojedinac u redovima Plavih.

Peco: U utakmicu ulazimo potpuno rasterećni

- U Bijeljini sam prihvaćen izuzetno, kako od strane saigrača i stručnog štaba, tako i od navijača, pa se u Semberiji osjećam kao kod kuće. To se odrazilo i na moje nastupe na terenu, a nadam se da ću u budućnosti biti sve bolji, kaže Peco.

Kod trenera Petrovića Peco se brzo izborio za mjesto u prvih jedanaest, ali je uslijedila iznenadna smjena na klupi i dolazak novog trenera Miloševića.

- Svakako da nas je odlazak trenera Petrovića iznenadio, ali to neće uticati na naše igre na terenu. Novi trener Milošević je tek došao, a svakako smo uvjereni da je riječ o dobrom stručnjaku koji će utisnuti svoj pečat na igru cijelog tima, poručuje dvadestogodišnji igrač Radnika.

U subotu naš tim igra utakmicu protiv Sarajeva, sa kojim Radnik nema dobra iskustva u prethodne dvije szone.

- Mi u utakmicu ulazimo bez pritiska, potpuno rasterećni zahvaljujući vezanim trijumfima u gostima nad Metalegeom i Vitezom. Sa druge strane, Sarajevo će biti pod velikim opterećenjem. Mi ćemo igrati našu igru, maksimalno spremni da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže.

Iako je jedan od najboljih mladih fudbalera u BiH u dosadašnjem dijelu sezone, sa postignuta dva gola i par izuzetnih nastupa, Peco nije dobio poziv selektora mlade reprezentacije BiH Darka Nestorovića za nastupajuće utakmice. Nadamo se da će ovo biti motiv više našem prvotimcu da još jednom pokaže svoj kvalitet u meču protiv Sarajeva.

Utakmica Radnik - Sarajevo se igra u subotu, 27.08.2016. godine sa početkom od 17:00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA