Maksimović: "Eko-dep" - sve osim ekološkog kompleksa

Regionalna deponija „Eko-dep“ u Bijeljini, osim što širi neprijatan miris u gradu i okolini, posluje sa velikim gubicima, što pokazuje činjenica da je grad morao da plati 150.000 KM duga ovog preduzeća, rekao je danas kandidat Pokreta "Uspješna Srpska" za gradonačelnika Bijeljine Zlatko Maksimović.

Maksimović: "Eko-dep" - sve osim ekološkog kompleksa

"Bijeljinski `Eko-dep` je sve osim ekološkog kompleksa. Ovo je sramota za grad jer nije postignut pravi cilj. U razvijenim zemljama otpad se reciklira, a negdje proizvode i električnu energiju, dok kod nas posluju sa gubicima", istakao je Maksimović na protestu koji je organizovala omladina "Uspješne Srpske" ispred "Eko-depa".

On je naveo da je razgovarao sa nekim od stranih investitora i da postoji način na koji bi mogao da bude riješen problem bijeljinske deponije.

Član Predsjedništva Aktiva mladih Pokreta "Uspješna Srpska" LJubica Jović rekla je da Gradska uprava na loš način priprema i realizuje kapitalne projekte.

"Obećali su nam `zeleni pojas`, fabrike za preradu smeća, spalionicu za organski otpad, ali ništa od toga nije urađeno", navela je Jovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA