Ljetovanje za djecu boračkih kategorija

Za djecu iz porodica boračkih kategorija u stanju socijalne potrebe iz Bijeljine organizovano je desetodnevno ljetovanje u Bečićima, zahvaljujući Boračkoj organizaciji Republike Srpske, Fondu dječije zaštite Republike Srpske i Gradskoj upravi Grada Bijeljina. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prisustvovao je ispraćaju djece i ovom prilikom im je uručio novčanu pomoć, za džeparac tokom odmora.

Ljetovanje za djecu boračkih kategorija

- Organizovali smo ispraćaj za djecu iz Bijeljine, njih 16, koji će od 3. do 12. septembra boraviti na ljetovanju u Bečićima. Ovaj projekat realizuje se od 2003. godine, a cilj je da se djeca socijalizuju, jer veliki broj vaspitača radi sa njima, u okviru mnogobrojnih radionica za sve uzraste - naveo je Mićić.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić istakao je da je ovaj projekat ima izuzetno veliki značaj za boračke porodice.

- Organizovano ljetovanje za djecu, kao i program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca, počeli su u vrijeme kad je aktuelni gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić bio ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, što znači da traju preko 10 godina. Do sada je u programu ljetovanja učestvovalo preko 20.000 djece - naveo je Savčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA