Uređenje prostorija MZ „Vuk Karadžić“

Gradska uprava Grada Bijeljina potpisala je Ugovor o izvođenju radova na objektu MZ „Vuk Karadžić“ sa predstavnicima Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP). Ovaj ugovor je dio projekta UNDP-a "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", a odnosi se na građevinske radove koji će se obaviti na objektu koji koristi MZ „Vuk Karadžić“.

Uređenje prostorija MZ „Vuk Karadžić“

- Ugovorom je predviđena zamjena krovnog pokrivača i stavljanje izolacije u krovni prostor na prostorijama mjesne zajednice „Vuk Karadžić" čime će se unaprijediti energetska efikasnost objekta i smanjiti troškovi za energiju. Prostor mjesne zajednice će ubuduće imati ulogu društvenog centra, koji će se moći koristiti od strane građana, nevladinih organizacija, sportskih i kulturnih udruženja sa prostora Bijeljine - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, ističući da se uspostavljanjem društvenog centra stvaraju uslovi za jačanje veze i intenziviranje saradnje između predstavnika savjeta MZ i građana.

Vrijednost radova iznosi oko 9.000 KM, a oni će biti finansirani putem donacije Švedske i Švajcarske Vlade, kroz učešće Grada Bijeljina u projektu „Jačanje uloge MZ u BiH".

- Takođe, u okviru ovog projekta biće uređen i fudbalski stadion u našoj mjesnoj zajednici, jer smatramo da je sport najbolji način da se mladi sklone sa ulice i vode zdrav život. Naša mjesna zajednica ima oko 5.000 stanovnika, a takođe u ovom dijelu Grada žive i povratnici i Romi - podsjetio je predsjednik Mjesne zajednice „Vuk Karadžić" Miroslav Bajić.

Dejan Danilović iz UNDP-a BiH naveo je da se projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini" realizuje od aprila 2016. do jula 2019. godine.

- Ukupna vrijednost projekta na nivou BiH u prvoj fazi je oko14,5 miliona KM, a u Bijeljini očekujemo ulaganja oko 50.000 KM u svakoj od šest mjesnih zajednica koje će biti obuhvaćene projektom, uz finansijsko učešće Grada - precizirao je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA