Dobrim idejama i voljom do ljepše škole

Nemamo novca, ali imamo dobre ideje i volje napretek, zbog čega ćemo naše prvačiće sutra dočekati u obnovljenim učionicama koje su donedavno predstavljale ruglo škole.

Dobrim idejama i voljom do ljepše škole

Ovo je rekao direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Bijeljini Đorđe Mirković, koji je postao poznat po nesebičnoj borbi da đacima obezbijedi što bolje uslove školovanja.

Da bi sve to uspio, Mirković je organizovao donatorsko veče za prikupljanje novca za obnovu škole, ljetni raspust je proveo na skeli postavljajući fasadu, a nije mu bilo teško ni da se lati i ostalih poslova zajedno sa radnicima ove ustanove. Međutim, na tome nije stao. Uz pomoć ljudi dobre volje uspio je da obezbijedi novac za uređenje dvije učionice u kojima će nastavu pohađati prvačići. Ove učionice nalaze se u starom dijelu škole i bile su u veoma lošem stanju.

- Kada smo zamijenili dotrajalu stolariju, imao sam želju da okrečimo i uredimo učionice da bi prvačićima boravak u školi bio što ljepši. Evo, sada smo konačno uspjeli i to da realizujemo - rekao je Mirković.

OŠ "Sveti Sava" rijedak je primjer u RS, ali i šire, čiji su radnici i učenici zajedničkim snagama uspjeli da obnove školu. Oni su na donatorskoj večeri prikupili 17.500 maraka, zahvaljujući čemu je završena fasada, zamijenjena stolarija, te saniran mokri čvor. Tako će bolji uslovi dočekati u novoj školskoj godini 1.384 učenika ove škole. Mirković kaže da mu mnogo znači to što ima podršku kolektiva, jer dobre ideje uvijek rado prihvate.

- Tako je bilo od samog početka, kada smo se odlučili da organizujemo donatorsko veče, pa sve do molerisanja i drugih fizičkih poslova koje su vrijedno izvodili domari ove škole - rekao je Mirković ne skrivajući zadovoljstvo onim što je urađeno. Ipak, on smatra da radovima nije kraj. Kaže da namjerava obaviti još posla do kraja mandata direktora.

- Sljedeći korak je uređenje amfiteatra u holu škole, gdje će đaci moći izvoditi vannastavne aktivnosti. Imam u planu još nekoliko ideja, ali neka to za sada ostane mala tajna - rekao je Mirković.

Novac za obnovu učionica obezbijedio je Košarkaški klub Feniks basket iz Bijeljine.

- Uvijek se rado odazivamo kada je u pitanju pomoć školama u Semberiji. Inače, koristimo sportsku salu ove škole za treninge naših polaznika, tako da saradnja postoji i sada se samo produbljuje - rekao je predsjednik ovog kluba Branimir Đokić.

Svirač

Direktor OŠ "Sveti Sava" Đorđe Mirković je sa svojim đacima uspio da razgali srca publike na donatorskoj večeri i da slika neuređene škole postane prošlost. Mirković je ranije radio kao profesor muzičkog vaspitanja. Svira na gotovo svim instrumentima i kad ima priliku "tezgari". Svoj talenat je iskoristio kako bi sa đacima organizovao koncert starogradske muzike i poezije, te prikupio novac za obnovu škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA