Od zapuštene parcele do dječijeg igrališta (FOTO)

Dječija graja juče je ispunila novoizgrađeni park namijenjen za zabavu i igru najmlađih stanovnika Velike Obarske. Medo i Maša i dizajnirani rekviziti u raznim bojama – ljuljaške, klackalice, penjalice, tobogan... zaokupili su njihovu pažnju na dan kada je ovaj prostor za igru i zvanično počeo sa radom.

Od zapuštene parcele do dječijeg igrališta (FOTO)

Zapuštena parcela koja je predstavljala izvor zaraze zbog raznog otpada, opasnost od zmija i pasa lutalica sada je pretvorena u prostor na kojem će se djeca igrati i provoditi korisno slobodno vrijeme.

"Uz saglasnost PZS "Agrosemberija" Bijeljina izvršeno je čišćenje i ravnanje terena, uklanjanje šiblja i rastinja, zasađena je trava i ukrasno rastinje, pobodena je cijev za vodu, betonirane staze i prilazi, izgrađen ljetnjikovac, postavljena centralna klupa i dječiji rekviziti", rekao nam je jedan od roditelja koji je učestvovao u izgradnji parka i dodao da naselje Gaj do sada nije imalo prostor za igru, uprkos velikom broju djece koja u njemu žive.

"Izgradnja parka je, pored svega, učvrstio duh zajedništva među stanovnicima koji su, bez obzira što je sama ideja potekla od jedne osobe, bezrezervno pružili fizičku i finansijsku podršku kako bi svoj djeci priuštili bolje uslove za igru i odrastanje. Samo takva podrška mogla je da dovede ovaj park u stanje u kojem se trenutno nalazi", rekao je naš sagovornik.

Dječiji park juče je i zvanično počeo sa radom svečanim otvaranjem uz prisustvo mnogobrojnih mještana i zvaničnika iz Gradske uprave.

"Svi dosadašnji radovi izvedeni su zahvaljujući dobrovoljnim prilozima mještana i pomoći Gradske uprave, kojima bismo se posebno zahvalili na podršci", rekli su učesnici u ovom projektu.

Izgradnja dječijeg igrališta u Velikoj Obarskoj lijep je primjer da zajednički rad i nesebično zalaganje svakog pojedinca, može da uz malo novca da velike rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA