Pretukli staricu iz Janje i oteli novac i zlato

Starica I. Z. (81) iz Janje kod Bijeljine pretučena je i opljačkana u svojoj kući u tom naselju, a razbojnici su joj oteli 500 maraka i zlatni nakit.

Pretukli staricu iz Janje i oteli novac i zlato

Policija je zbog sumnje da su učestvovali u razbojništvu uhapsila Eldina Ahmetovića-Sprečaka (21), Semira Golotića (21) i Asmira Bilalića (20) iz Janje.

Razbojništvo je počinjeno u subotu oko 7.40 časova, a napadači su starici nanijeli lakše povrede. Policija je odmah započela potragu i trojicu osumnjičenih uhapsila u 18.20 časova.

Izvor blizak istrazi je rekao da su razbojnici iskoristili činjenicu da je starica bila sama i nezaključana i neopaženo ušli u njenu kuću.

- Vjerovatno su pratili staricu i znali su da je sama i da se često ne zaključava. To su iskoristili, mirno otvorili vrata i ušli unutra. Staricu su napali čim ih je primijetila i zatražili da im preda novac - kazao je isti izvor.

Dodao je da im je starica iz straha dala novčanik u kojem je bilo oko 500 KM, a oni su zatim ispremetali kuću i pronašli nakit.

- Pronašli su zlatno prstenje i lančiće, a sumnja se da su je natjerali i da skine zlatni nakit koji je imala na sebi. Nakon toga su pobjegli. Iza sebe su ostavili brojne tragove koji su policiju brzo doveli do njih - ispričao je izvor "Glasa Srpske".

U bijeljinskom Centru javne bezbjednosti potvrdili su da je opljačkana starica u Janji i da su izvršioci uhapšeni isti dan.

- Policija je istragom i na osnovu informacija do koje je došla na terenu uhapsila E. A. S, S. G. i A. B. iz Janje zbog razbojništva nad staricom. Svi dokazi ukazuju da su oni počinili ovo krivično djelo - rekli su u CJB Bijeljina ne otkrivajući identitet uhapšenih.

Istakli su da su osumnjičeni nakon ispitivanja predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Bijeljini. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" osumnjičeni nisu bili saslušani u tužilaštvu, pa nije bilo poznato da li su pritvoreni ili će se braniti sa slobode.

Mještani

Mještani Janje ispričali su da njihova opljačkana komšinica duže vrijeme živi sama jer su joj se djeca odselila u SAD i Srbiju.

- Čula sam da su je neka djeca iz Janje istukla i opljačkala. Ona je dugo sama, pa mora da su to razbojnici znali pa su je i napali. Čula sam da su je tukli, ali srećom valjda je nisu ozbiljnije povrijedili - rekla je jedna mještanka Janje ne želeći da joj pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA