Večeras sastanak za zainteresovane za bespatan kurs ruskog jezika

U Bijeljini će danas u organizaciji lokalnog Udruženja srpsko-ruske zajednice "Zavet" biti održan sastanak na kojem se zainteresovani za učenje ruskog jezika mogu informisati o kursevima koji će početi u oktobru.

Večeras sastanak za zainteresovane za bespatan kurs ruskog jezika

Sastanak će biti održan u 19.00 časova u bijeljinskom Centru za kulturu. Slobodan Trifković, sekretar udruženja "Zavet" čiji je glavni cilj povezivanje srpskog i ruskog naroda u oblasti kulture i umjetnosti, rekao je Srni da se kursevi ruskog jezika već sedmu godinu održavaju u Bijeljini, da je iz godine u godinu interesovanje za upis sve veće, kao i da su polaznici različite starosne dobi.

On je napomenuo da se organizuju kursevi ruskog jezika za nivoe A1, A2, B1 i B2, koji se izvode po programu moskovskog Instituta Puškin, te da polaznici nakon završenog kursa imaju mogućnost da polažu ispit u Ruskom domu u Beogradu početkom juna, kada dolaze profesori iz tog moskovskog instituta.

Trifković ističe da Udruženje, osim organizovanja kurseva ruskog jezika, intenzivno radi na oživljavanju bratskih veza srpskog i ruskog naroda, na promovisanju srpske tradicije i kulture u Rusiji.

On je istakao da Udruženje "Zavet" organizuje i putovanja u Rusiju, navodeći da je nedavno organizovana posjeta Moskvi tokom obilježavanja 869 godina od osnivanja ruske prijestonice i da je grupa iz Republike Srpske imala priliku da se, osim obilaska znamenitosti, upozna i druži sa ruskim umjetnicima u Institutu kulturnog i prirodnog nasljeđa D. Lihačeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA