Razvoj ndustrijskih zona siguran put do novih radnih mjesta

Industrijske zone u Bijeljini uskoro će biti pretvorene u veliko gradilište, s obzirom na to da je broj zainteresovanih investitora za otvaranje fabričkih pogona svakim danom sve veći.

Razvoj ndustrijskih zona siguran put do novih radnih mjesta

Tim povodom, u posjeti gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću danas je boravio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je sa Mićićem održao radni sastanak, na kome su razmijenjena iskustva oko unapređenja razvoja industrijskih zona, s obzirom na to da je zrenjaninska industrijska zona trenutno vodeća u regionu po broju novootvorenih fabrika i zaposlenih radnika.

- Naš prijateljski Grad Zrenjanin, koji je bio privredni gigant u nekadašnjoj Jugoslaviji, sada teži da održi vodeće mjesto u privrednom razvoju u čitavom regionu, zahvaljujući industrijskim zonama. Njihove industrijske zone sa savremenom infrastrukturom su magnet za investitore, te je veliki broj Zrenjaninaca zaposlen u prethodnom periodu. Cilj nam je da u saradnji sa predstavnicima Zrenjanina, na čelu sa gradonačelnikom Janjićem, preuzmemo njihove ideje, da bismo ojačali bijeljinske industrijske zone - naveo je gradonačelnik Bijeljine.

On je istakao da će saradnja između Zrenjanina i Bijeljini doprinijeti i dolasku investitora iz Srbije u Semberiju, a svako investiranje u industrijske zone je put do otvaranja novih radnih mjesta. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić naveo je da u industrijskim zonama u ovom Gradu radi preko 7.000 ljudi.

- Nedavno je u Zrenjaninu otvorena fabrika iztalijanske kompanije koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija , tako da se broj radnih mjesta konstantno povećava. Svakodnevno nam stižu priznanja iz zemlje i svijeta, jer je naša industrijska zona proglašena najboljom u Jugoistočnoj Evropi - istakao je Janjić, koji je najavio da će Bijeljina i Zrenjanin zajedno nastupati na sajmovima investicija u Minhenu i Kanu.

On je dodao da su dobra infrastruktura i pristupačne cijene parcela najbolji način da se u industrijske zone privuku investitori, te istakao da su na današnjem radnom sastanku rukovodstvu prijateljskog Grada Bijeljina ponudili svoje ideje kako da se unaprijedi razvoj industrijskih zona.

- Sigurni smo u uspješan privredni razvoj Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Mićićem, a nadamo se da će bijeljinske industrijske zone po uzoru na Zrenjanin uskoro ostvariti procvat, te da će veliki broj Bijeljinaca, zahvaljujući ovim zonama, u narednom periodu biti zaposlen - izrazio je uvjerenje Janjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA