Sa novim rukovodstvom do pozitivnog poslovanja

Novo rukovodstvo javne Apoteke Semberija u Bijeljini zaustavilo je gomilanje milionskih dugova i prvu od osam apoteka u gradu dovelo do pozitivnog poslovanja, izjavila je danas vršilac dužnosti direktora Apoteke Aleksandra Ostojić.

Sa novim rukovodstvom do pozitivnog poslovanja

Prema njenim riječima, za posljednja tri mjeseca od preuzimanja Apoteke prihodi su povećani za 19.200 KM mjesečno, ili 43 odsto u odnosu na zatečeno stanje. Gubici na mjesečnom nivou smanjeni su za 21.000 KM ili 33 odsto u odnosu na prosječne mjesečne gubitke koji su zatečeni u Apoteci.

Na konferenciji za novinare u Centru za kulturu Ostojićeva je istakla da je apoteka "Drina" u Domu zdravlja Bijeljina prva od osam gradskih apoteka koja je prešla u pozitivno poslovanje.

"Prelazak u pozitivno poslovanje nije ostvaren na račun smanjenja plata zaposlenih, uskraćivanja njihovih prava i otpuštanja radnika, već na osnovu rada, zalaganja i novih ideja koje su primijenjene u Apoteci", rekla je ona.

Prema ocjeni Ostojićeve, u javnoj bijeljinskoj Apoteci novo rukovodstvo uradilo je više za četiri mjeseca nego što je urađeno za proteklih pet godina. Neke apoteke su renovirane uz minimalna izdvajanja i prilagođene pacijentima, uvedena je besplatna kućna dostava lijekova, popust za penzionere i 24-časovni rad dvije apoteke u Bijeljini.

Ostojićeva je rekla da je asortiman Apoteke proširen, lageri su racionalizovani, a uvedene su i brojne novine u načinu poslovanja.

"Stanje još nije sjajno, s obzirom da je Apoteka godinama poslovala sa višemilionskim gubitkom, ali prelazak prve od osam apoteka u pozitivno poslovanje jasan je pokazatelj da ova ustanova to može", zaključila je Ostojićeva.

Direktor Doma zdravlja Zlatko Maksimović pohvalio je još jedan uspješan menadžment u zdravstvu Bijeljine i istakao da se domaćinskim poslovanjem mogu postići dobri rezultati na dobrobit svih građana Semberije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA