SDS Bijeljina: Vandalizam zbog straha od izbornog poraza (FOTO)

Na ulicama Bijeljine noćas se desilo nekoliko vandalskih aktivnosti, usmjerenih prema Srpskoj demokratskoj stranci, izrežiranih najvjerovatnije od strane onih koji se plaše gubitka na predstojećim izborima, te pribjegavaju očajničkim potezima sa rušilačkim karakterom, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za medije Gradskog odbora SDS Bijeljina.

SDS Bijeljina: Vandalizam zbog straha od izbornog poraza (FOTO)

Sinoć oko 23 časa mašine koje se koriste za asfaltiranja puteva u Novom naselju Janja gurnute su u kanal.

Takođe, svi predizborni plakati kandidata za gradonačelnika Bijeljine ispred Saveza za promjene Miće Mićića uništeni su jer su ih, za sada nepoznata lica, sprejom išarala i ispisala po njima razne uvredljive sadržaje.

- Početna tačka ovih vandala bilo je Novo naselje Janja. Oni koji žele da vladaju ovim Gradom uništili su građevinske mašine preduzeća „Buk promet", tako što su ih gurnuli u kanal. U toku jučerašnjeg dana određena ženska osoba je predvodila grupu ljudi koji su ometali radove na asfaltiranju puta. Riječ je o službenom licu koja je zaposleno u centralnom zatvoru u Bijeljini. Ova žena i njen muž sinoć su uočeni u neposrednoj blizini kanala u koga su gurnute mašine - naveo je odbornik SDS-a Slavko Novaković, koji je istakao da smatra da je više službenih lica bilo uključeno u ove vandalske aktivnosti.

- Dešava se niz nepravilnosti u predizbornom procesu, čak je u Janji zakazan miting koalicije oko Zlatka Maksimovića u Novom naselju Janja u vrijeme predizborne tišine. Neko mora odgovarati za takvo grubo kršenje pravila izbornog procesa - bio je kategoričan Novaković.

Član izbornog Štaba SDS-a Zoran Vasić je naveo da je sinoć počinjeno više krivičnih dijela i da SDS smatra da su ove aktivnosti bile unaprijed izrežirane, te da su određena službena lica bili saučesnici.

- Oni koji su tražili fer kampanju sada su inicijatori vrlo prljave kampanje. Nadamo se da će građani prepoznati brutalnost onih koji se predstavljaju da žele boljitak našem Gradu, a ponašaju se suprotno tome, jer ova krivična dijela su pokazatelj kako bi oni radili kada bi se dočepali vlasti - istakao je Vasić.

On je dodao da plakati Zlatka Maksimovića, koji se nalaze u blizini sprejom unakaženog izloga prostorija SDS-a, nisu oštećeni ni na jedan način, što pokazuje da su vandalske aktivnosti bile planski usmjerene na SDS i samim tim i na narod Semberije.

- Imamo saznanja da ove vandalske grupe planiraju da na dan izbora vrše rušilačke aktivnosti na biračkim mjestima. Tražimo od nadležnih organa da reaguju i da ne dozvole da se na biračkim mjestima dese krivična dijela - naveo je Vasić.

Kandidat SDS za odbornika Mile Pejčić je pojasnio da su sinoćni primitivni vandalski činovi uništavanja bilborda, oštećenja tuđe stvari i ometanje radova na asfaltiranju puteva krivična djela za koje su predviđene kazne i sankcije.

- Ovakvo brutalno bahaćenje kažnjivo je prema članu sedam, tačka dva, stav dva Izbornog zakona BiH. Oštećenje tuđe stvari kažnjivo je i prema zakonima Republike Srpskke. Predviđene kazne su od 1.000 do 10.000 konvertibilnih maraka i nadamo se da će nadzorne kamere u Gradu otkriti ko je počinio ova dijela, te da će počinioci biti kažnjeni - istakao je Pejčić.

On je dodao i da će glavna kazna za počinioce biti od strane naroda, jer će izgubiti izbore.

- Politička nemoć i strah od gubitka izbora su najvjerovatnije bili motiv za ovakve necivilizovane aktivnosti - smatra Pejčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA