U saobraćajnim nesrećama u ovoj godini poginulo 15 osoba

Na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina do 30. septembra 2016. godine registrovano je 1148 saobraćajnih nezgoda u kojima je 15 lica zadobilo smrtne povrede. U poređenju sa istim periodom prošle godine stanje je povoljnije, s obzirom da je za šest lica ili 29% manje pogunulo lica u saobraćaju.

U saobraćajnim nesrećama u ovoj godini poginulo 15 osoba

Najugroženija kategorija u saobraćaju su vozači, suvozači i pješaci. Dominatni uzroci saobraćajnih nezgoda bili su nepropisno izvođenje radnje sa vozilom i neprilagođena brzina kretanja.

Tokom mjeseca septembra akcenat je bio na preventivnom djelovanju u segmentu koji se odnosio na bezbjednost djece u saobraćaju shodno čemu su aktivnosti bile usmjerene na kontrolu poštovanja pješaka od strane vozača kako u zonama škola, tako i na trasama kretanja.

Tokom kontrole vozila kojima se vrši organizovani prevoz djece iz saobraćaja je isključen jedan autobus zbog tehničke neispravnosti uređaja za kočenje.

U dosadašnjem periodu sakncionisano je 5647 učesnika u saobraćaju zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa.

Centar javne bezbjednosti Biejljina, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da koriste elemente pasivne bezbjednosti, te da posebnu pažnju obrate u zonama škola.

Čuvajte sebe i druge učesnike u saobraćaju!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA