Radnik poražen od Želje sa 2:1

U 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar upisao pobjedu protiv Radnika u Bijeljini rezultatom (2:1).

Radnik poražen od Želje sa 2:1

Utakmica između Radnika i Željezničara u Bijeljini pripala je gostima koji su slavili sa 2:1.

Ovo je bio povratak trenera Željezničara Slavke Petrovića na stadion na kojem je prošle godine kao trener Radnika osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Nebojša Milošević, trener Radnika, na teren je od prve minute poslao Lučića, Ivana Jakovljevića, Martinovića, Simeunovića, Beširevića, Zeljkovića, Obradovića, Jankovića, Ostojića, Bajića i Đurića, dok su na drugoj strani zaigrali Kjosevski, Siniša Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Memija, Marković, Blagojević, Lendrić, Radinović, Križman i Miroslav Stevanović.

Uvodni minuti meča nisu donijeli šanse pred golovima, a gledaoci su na prvu pravu šansu čekali do 17. minute kada do lopte dolazi Lendrić koji iz blizine ne pogađa mrežu domaćeg tima.

Utakmica je nastavljena u mirnom tonu i bitka se uglavnom odvijala na sredini terena tako da gledaoci u prvih 45 minuta nisu vidjeli mnogo.

Ipak, nakon samo dvije minute igre u drugom dijelu Željezničar je poveo.

Nakon ubačaja Memije, golmanu Lučiću ispada lopta, a njegovu grešku koristi Križman i svojim trećim golom za Željezničar u ovoj sezoni pogađa za 1:0.

Domaćem timu nije trebalo mnogo da se vrati. Radniku je dosuđen penal u 56. minuti, a siguran sa bijele tačke bio je Obradović.

Uslijedila je bolja igra Željezničara koji u 65. minuti pogađa prečku nakon šuta Kosorića.

Zatim su uslijedili veliki promašaji Lendrića koji nije imao svoj dan.

Petrović u 77. minuti donosi odluku da umjesto Lendrića na teren pošalje Nikolića. Narednu veliku šansu Željezničar je imao u 84. minuti kada Lučić brani udarac Markovića.

Kada se činilo da ćemo gledati remi, rezervista Nikolić u 90. minuti pogađa za konačnih 2:1.

Ovo je prvi poraz Radnika nakon devet vezanih utakmica bez poraza u svim takmičenjima, dok su Plavi upisali šesti meč bez poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA