Ubijen voljeni medved koji je hodao na dve noge

Crnog medveda koji je osvojio srca hiljada ljudi, kada su ga videli u okolini Nju Džerzija kako hoda na dve noge, ubio je lovac sa lukom i strelom.

Ubijen voljeni medved koji je hodao na dve noge

Fejsbuk stranica posvećena Pedali, kako su ga od milošte zvali jer je zbog povrede prednjih udova hodao na zadnjim nogama, objavila je navode svedoka da je voljeni crni medved ubijen.

Svedoci koji su boravili u prirodnjačkoj stanici namenjenoj praćenju i zaštiti medveda, navodno su videli telo medveda i čuli lovca koji se hvalio da ga je ubio.

„Lovac koji je hteo da ga ubije već tri godine konačno je imao zadovoljstvo da ga prostreli strelom, hvaleći se time u stanici", piše na Fejsbuku.

Služba za zaštitu ribe i divljih životinja potvrdila je da je u njihovu stanicu donet mrtav crni medved, ali nisu mogli da potvrde da li se radi o Pedali.

„Postoje fotografije medveda sa povređenim udovima koji je donet u stanicu", potvrdio je Bob Konsodin, portparol službe.

Lisa Rouz-Rublak, koja je napravila stranicu naFejsbuku, prikupila je više od 22.000 dolara u svrhu selidbe Pedale u utočište u državi Njujork.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA