Do kraja decembra moguće promijeniti porodičnog ljekara

U službi porodične medicine Doma zdravlja Bijeljina registrovano je oko 120.000 građana raspoređenih u 56 timova.

Do kraja decembra moguće promijeniti porodičnog ljekara

Od toga 34 tima su u gradu, a 22 u sektorskim ambulantama u semberskim selima. Od prvog oktobra, pa do kraja decembra moguće je obaviti preregistraciju, odnosno promijeniti porodičnog ljekara po pojednostavljenoj procedure i bez navođenja razloga za promjenu.

Procedura za preregistraciju u drugi tim porodične medicine je veoma jednostavna.

- Dovoljno je otići kod izabranog ljekara i popuniti potrebne obrasce. Sa njima osiguranik odlazi u kancelariju FZO u Bijeljini gdje se vrši ovjera, rekao je dr Srđan Mijatović, pomoćnik direktora bijeljinskog Doma zdravlja I dodao da je preregistracija aktivna od prvog januara.

Promjena ljekara porodične medicine moguća je i mimo ovog roka, ali je tada potrebno navesti razloge promjene.

- Razlozi za promjenu su ili nezadovoljstvo ljekarom ili tzv. Spajanje porodice, odnosno registracija cijele porodice u jedan tim porodične medicine, navodi Mijatović.

Pored toga, omogućen je i izbor zdravstvene ustanove iz oblasti konsultativno specijalističke zdravstvene zaštite. Prema podacima Fonda zdravstvene zaštite RS u RS je tokom prošle godine svog porodičnog ljekara promjenila 21 284 pacijenta, dok je oko 4800 pacijenata po prvi put izabralo svog porodičnog ljekara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA