"Bijeljina pobjeđuje" predala zahtjev CIK-u za ponovno brojanje listića

Koalicija “Bijeljina pobjeđuje dr Zlatko Maksimović” dostavila je danas Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH u Sarajevu zahtjev za ponovno brojanje glasova na određenim biračkim mjestima u Bijeljini i zahtjev-inicijativu za poništenje i ponovno brojanje glasačkih listića, rekao je Srni koordinator pravnog tima koalicije Dragan Krstić.

"Bijeljina pobjeđuje" predala zahtjev CIK-u za ponovno brojanje listića

Ovi zahtjevi odnose se samo na nivo izbora za gradonačelnika Bijeljine i obuhvataju ukupno 35 biračkih mjesta u Izbornoj jedinica 029 Bijeljina.

U prilogu zahtjeva dostavljen je veliki broj izjava akreditovanih posmatrača i članova biračkih odbora u kojima se iznose brojne nepravilnosti u toku izbornog dana.

Krstić je naveo da posebnu pažnju zavređuju krivične prijave koje se već nalaze kod nadležnih institucija i u fazi su procesuiranja, posebno zbog toga što su se u ovim slučajevima nepravilnosti na dan izbora dogodile kao posljedica izvršenja krivičnih djela.

"Vjerujemo da će CIK dosljednom primjenom Izbornog zakona BiH i podzakonskih akata koji regulišu oblast izbora uvažiti snagu argumenata koje je koalicija dostavila u okviru zahtjeva i na taj način uvažiti stvarnu izbornu volju birača na području Bijeljine i sačuvati autoritet svoje institucije", zaključio je Krstić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA