CIK BiH: Neosnovane četiri žalbe Pokreta "Uspješna Srpska"

Centralna izborna komisija BiH danas je odbacila 25 zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima uz obrazloženje da su nepotpuni ili su ih podnijela neovlaštena lica.

CIK BiH: Neosnovane četiri žalbe Pokreta "Uspješna Srpska"

CIK će razmotriti navode iz tih zahtjeva i ako bude osnova narediće po službenoj dužnosti ponovno brojanje.

Danas je istekao rok od tri dana od objavljivanja utvrđenih rezultata lokalnih izbora za podnošenje zahteva za ponovno brojanje glasova, a prema nepotpunim podacima, CIK je primio više stotina podnesaka.

CIK je odbila kao neosnovane četiri žalbe Pokreta "Uspješna Srpska" na odluke Gradske izborne komisije Bijeljina, pri čemu je za jednu odlučeno da bude proslijeđena Tužilaštvu BiH.

Riječ je o slučaju lica kod kojeg je pronađeno više ličnih karata i koje je saslušano u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Komisija je na današnjoj sjednici odbila kao neosnovana i dva prigovora SNSD u vezi sa medijskim sadržajima emitovanim u vrijeme izborne tišine.

Prvi prigovor tiče se snimka Skupštine SDS održane 27. avgusta, a koja je emitovana na BNTV, a za šta je utvrđeno da nije plaćeni prilog.

Drugi prigovor odnosio se na emisiju IN televizije iz Bijeljine u kojoj je gostovao kandidat Saveza za promjene za načelnika Bijeljine Mićo Mićić i u ovom slučaju je utvrđeno da je Mićić predstavljen kao aktuelni načelnik, a ne kao kandidat na izborima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    6°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

160 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI