Smanjen broj krivičnih djela, povećan broj pijanih vozača

Na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina broj krivičnih djela za proteklih devet mjeseci smanjen je za oko 10% u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je danas u CJB Bijeljina.

Smanjen broj krivičnih djela, povećan broj pijanih vozača

Centra javne bezbjednosti Bijeljina za devet mejseci dostavio je nadležnim tužilaštvima ukupno 1.080 izvještaja o postojanju osnova sumnje da je počinjeno 1179 krivičnih djela, protiv 974 lica, među kojima su 249 povratnika i 62 maloljetna lica.

"U periodu iza nas, zabilježen je manji broj maloljetnih lica kao izvršilaca krivičnih djela za oko 8%, smanjen broj povratnika u izvršenju krivičnih djela za oko 11%, zabilježen manji broj krađa, za 19% manje krivičnih djela ''nasilje u porodici'', za oko 9% manje narušavanja javnog reda i mira", navode u CJB Bijeljina.

U proteklom periodu iz oblasti zloupotrebe opojnih droga otkrivena su 63 krivična djela, nadležnim tužilaštvima podnesena su 44 izvještaja protiv 50 lica.

"Tokom devet mjeseci, policijski službenici ovog Centra pronašli su i privremno oduzeli oko 15 kilograma indijske konoplje, 55 stabljika indijske konoplje, oko 15 grama opojne droge heroin, oko 20 grama opojne droge kokain i te preko 4500 medicinskih droga", rekao je danas načelnik CJB Žarko Ćosić

Tokom proteklih devet mjeseci registrovano je 1157 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 15 lica izgubilo život što je za 29% manje u odnosu na 2015. godinu kada je 21 lice pogunulo.

Od 13 saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu je u 4 slučaja bio pod dejstvom alkohola.

"Za devet mjeseci zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno je 1964 vozača, što je za 5% više u odnosu na 2015. godinu. Zbog koncentracije alkohola od preko 1gr/kg za devet mjeseci lišeno je slobode 600 lica. Evidentirali smo i 39 lica koja su u krivi ima količinu alkohola od preko 2g/kg.

Na današnjoj konferenciji je rečno da Centar javne bezbjednosti Zvornik više nije u sastavu CJB Bijeljina.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina u svom sastavu sada ima Policijsku stanicu Bijeljina 1 i 2, Policijsku stanicu Janja, Ugljevik i Lopare, kao i Policijsku stanicu za bezbjenost saobraćaja Bijeljina i Jedinicu za podršku Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA