Srebro i bronza za UNSU iz Bijeljine

Juče u Bileći, u organizaciji Karate saveza Republike Srpske, održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u katama i borbama.

Srebro i bronza za UNSU iz Bijeljine

Među 28. klubova učesnika našao se i naš klub sa ukupno tri takmičara i isti toliko nastupa.

"U ženskoj kadetskoj konkurenciji u borbama pojedinačno (+54kg) nastupila je Dajana Kalajdžić koja je zauzela treće mjesto i tako još jednom potvrdila da se radi o jednoj od najboljih kadetkinja Republike Srpske ali i Bosne i Hercegovine. U muškoj konkurenciji nastupio je Vedran Ostojić u kategoriji mlađih seniora u borbama pojedinačno (-84kg) koji je osvojivši drugo mjesto postao naš prvi seniorski viceprvak Republike Srpske. Treći nastup za naš klub ostvario je Željko Marinković koji je na kraju takmičenja zauzeo solidno peto mjesto", rekao je Goran Ivković, trener karate kluba UNSU.

Ivković je dodao da su zadovoljni nastupom, ruzultatima i formom njihovih takmičara pred državno prvenstvo u Tuzli sredinom novembra mjeseca koje će biti kvalifikacionog karaktera za Balkanski šampionat u decembru mjesecu.

"Pored svega navedenog moramo još napomenuti da je ovo Prvenstvo bilo prvo zajedničko Prvenstvo Republike Srpske nakon objedinjavanja karate sporta u Republici Srpskoj i da nam je jako drago da su se svi karatisti Republike Srpske konačno okupili na istom tatamiju. Isto tako želim istaći da postignuti rezultati našeg kluba, pored razultatata koje su postigli i naši gradski rivali - KK"Šampioni", KK"Panteri" i KK „Soko", Grad Bijeljinu na najbolji mogući način promovišu u jedan od budućih vodećih centara karate sporta u Republici Srpskoj ali i Bosni i Hercegovini. U ime UO kluba našim takmičarima učesnicima upućujemo najiskrenije čestitke na postignutim rezultatima i na odličnoj promociji našeg kluba i našeg Grada", rekao je Ivković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA