Za poslove zimske službe 230.000 KM

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove grada Bijeljina izabralo je preduzeća koja će obavljati poslove zimske službe, a iz budžeta grada planirano je da se za ovu djelatnost izdvoji 230.000 KM, izjavio je načelnik Odjeljenja Tomica Stojanović.

Za poslove zimske službe 230.000 KM

"Za čišćenje i održavanje gradskih ulica tokom zime biće zadužen `Bijeljina put`, za seoske i druge puteve `Buk promet`, a javne površine po gradu i trotoare čistiće `Komunalac`. Firme imaju sasvim dovoljan broj vozila koja su potrebna za obavljanje zadatka", rekao je Stojanović novinarima prije zasjedanja Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naveo je da će Gradski štab danas donijeti odluku o zaštiti od snijega i elementarnih nepogoda koja će biti upućena u Skupštinu, te da će biti usvojen i plan za iduću sezonu.

"Na Štabu ćemo, u skladu sa odlukom na republičkom nivou, dogovoriti i dio plana zaštite od eventualnog zemljotresa, te razgovarati o bolesti plavog jezika", dodao je Mićić.

Veterinarski inspektor Mladen Jovanović podsjetio je da se bolest plavog jezika pojavila u Semberiji 25. septembra, te da je do sada registrovano 18 domaćinstava sa oboljelom stokom.

"Zabilježili smo 25 oboljelih grla, a 80 pratimo. Osnovni prenosioci su komarci, muve, uši, buve. Trenutno nam vremenske prilike idu naruku, ali mislim da ćemo imati velike probleme sa bolesti plavog jezika. Formirana je komisija za procjenu štete, a trebalo bi da uslijedi ogroman posao obilježavanja svih grla u Semberiji", kaže Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA