Bijeljinski Centar za socijalni rad otvoren, radnici rade u prostorijama bolnice

Izgradnja Centra za socijalni rad i Dnevnog centra za djecu s poteškoćama u razvoju u Bijeljini traje više od godinu dana.

Bijeljinski Centar za socijalni rad otvoren, radnici rade u prostorijama bolnice

Gradska vlast tvrdi da je završetak stopirala skupštinska većina, ne usvajajući odluku o kreditnom zaduženju od milion maraka.

Druga strana tvrdi da je novac postojao u gradskom budžetu i da nisu htjeli nove kredite koji bi opteretili gradske finansije. Sredstva za izgradnju obezbijedili su japanska Vlada, Gradska uprava i Fond solidarnosti RS. Do sada je uloženo oko dva miliona maraka.

Radnici Centra za socijalni rad koriste neuslovne prostorije više od godinu dana, nakon što je njihovo ranije sjedište srušeno i počela izgradnja novog objekta.

- Mi smo u prostorijama gradske bolnice, nekad je ovo bilo grudno odjeljenje. Očekivali smo da ćemo se daleko prije vratiti, da će novi objekat biti završen ali je zbog politčkih dešavanja to stalo, priča Milan Simeunović, direktor Centra za socijalni rad.

Politička dešavanja u prvoj polovini ove godine, kažu u gradskoj upravi, zaustavila su projekat jer tadašnja skupštinska većina nije htjela da donese odluku o kreditnom zaduženju od milion maraka s više nego povoljnom kamatnom stopom.

Slavko Bašić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti u Gradskoj upravi navodi da je sad za sve radove kasno jer se ulazi u sezonu kad se građevinski radovi više ne mogu raditi.

Unutra je okrečeno, stavljeni su etisoni, ali treba oprema. Predstavnici skupštinske većine, koja je bila aktuelna prije izbora, kažu da nisu bili spremni za dodatno kreditno zaduženje jer je grad previše zadužen.

- Smatrali smo da ima dovoljno sredstava u budžetu da se nastavi gradnja Centra za socijalni rad. U maju je bilo novca, tada su se mogla obezbjediti ta finansijska sredstva, ističe Dragan Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Nedavno je organizovano donatorsko veče za prikupljanje sredstava za opremanje Dnevnog centra, u planu je zapošljavanje desetak ljudi koji će raditi u novom centru s djecom. Kredit od milion maraka i opremanje nove zgrade zavisiće od formiranja buduće skupštinske većine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA