Projekat FARMA II za pomoć poljoprivredi

Aktivnosti i planovi u okviru FARMA II projekta čiji cilj je unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišne poljoprivrede predstavljeni su na okruglom stolu koji je održan u četvrtak 27. oktobra 2016. godine u Bijeljini.

Projekat FARMA II za pomoć poljoprivredi

Projekat vrijednosti 16,3 miliona dolara, koji finansiraju USAID i Vlada Kraljevine Švedske pokriva sektor mljekarstva, ljekovitog bilja, voća, povrća, meda i peradarstva, a trajaće do 2021. godine.

- Ovo je osmi okrugli sto organizovan u BiH na kome predstavljamo smjernice projekta FARMA II, razgovaramo o problemima sa kojima se susreću poljoprivrednici i načinima za povećanje konkurentnosti na tržištu poljoprivrednih proizvoda. Mjere podrške u okviru ovog projekta namjenjene privatnom sektoru podrazumijevaju tehničku pomoć i grantove do 50.000 dolara, s tim što su aplikanti dužni da ulože jednu konveribilnu marku na jednu KM dobijenu od strane projekta. U javnom sektoru naglasak je na jačanju sistema sigurnosti hrane - istakla je Meriha Manojlović, zamjenik direktora FARMA II projekta.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić, ukazao je na značaj ovjog projekta za tržišno pozicioniranje semberske poljoprivrede u BiH i šire, ali i na bitno povećanje konkuretnosti poljoprivrednih proizvođača koji se prijave na javne pozive u okviru FARME II.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 20:00

    10°C
  • 23:00

    8°C
  • 02:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI