Prodavnice „Amazona“ ubuduće bez prodavaca?

Kako bi kupovina izgledala da kupac može ući u prodavnicu, uzeti s police ono šta želi i samo izaći, pita se u najnovijem promotivnom video-snimku trgovinskog lanca „Amazon“.

Prodavnice „Amazona“ ubuduće bez prodavaca?

Poslednje četiri godine u poznatom trgovinskom lancu radili su na posebnom projektu - „Amazon GO" trgovini koja omogućava kupcima da plate proizvod, a da uopšte ne stoje u redu ili pojedinačno „skeniraju" proizvode.

Ovaj model će biti uveden u poslovanje u Sijetlu već od sredine 2017, prenosi portalIndeks.

„Amazon GO" radi pomoću kompjuterskih senzora i veštačke inteligencije koji detektuju proizvode koje kupac iznosi iz prodavnice. Kupac obavlja uobičajenu kupovinu, stavlja proizvode u kesu, a senzori identifikuju proizvode i naplaćuju ih prilikom izlaska iz prodavnice.

Iako će na prvi pogled izgledati kao krađa, kupac je okružen s više kamera nego što uopšte može zamisliti, a kupovina će biti naplaćena putem virtualnog „Amazonovog" računa, dakle novac i kreditne kartice više neće biti potrebno imati sa sobom.

Kako se najavljuje, „Amazonove" trgovina biće snabdevena gotovo svim proizvodima kao i druge prodavnice - pićima, gotovom hranom poput sendviča i salate i osnovnim namirnicama poput hleba i mleka.

Prednosti za korisnike su očigledne - nema više čekanja u redovima ili igranja sa samouslužnim blagajnama.

Iako „Amazon GO" nema potrebu za blagajnicima, ipak nisu eliminisani svi poslovi - poput slaganja polica i čišćenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA